Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2019-09-04

Sotus, maistingas, lengvai paruošiamas ir tikrai skanus bei labai rudeninis.

                                                     

 Mėgstu rudenį. Jaukų. Niekur neskubantį. Su storais megztiniais ir ilgais filmų vakarais. Su karštos arbatos puodeliu ir krentančiais lapais. Su balomis, vilnonėmis kojinėmis, obuolių pyragu ir būtinai su troškiniu! Sočiu, šildančiu, neįnoringu ir paprastai pagaminamu, tokiu, kuriame akimirksniu susidraugauja lietuviškos daržovės ir mėsa, o paragavus norisi kartoti dar tikrai ne kartą. Toks jis – lietuviško rudens įkvėptas troškinys – nostalgiškas ir nepaprastai skanus.

 


INGREDIENTAI:


•500 g jautienos;
•Šlakelis aliejaus;
•Žiupsnis druskos;
•Žiupsnis juodųjų pipirų;
•1 svogūnas;
•4 skiltelės česnako;
•4 morkos;
•4 bulvės;
•2 saldžiosios paprikos;
•1 kg pomidorų;
•Kelios šakelės šviežių petražolių.

 


KAIP GAMINTI:


1.Jautieną supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais. Pagardinkite ją druska, juodaisiais pipirais. Lengvai apkepkite šlakelyje aliejaus.
2.Į puodą dėkite apkeptą jautieną, smulkiai pjaustytą svogūną bei česnaką. Įpilkite šiek tiek aliejaus ir kelias minutes maišydami apkepkite.
3.Suberkite morkų griežinėlius, bulvių bei saldžiosios paprikos kubelius, taip pat pomidorų skiteles. Įpilkite šiek tiek vandens ir kartas nuo karto maišydami troškinkite ant nedidelės kaitros. Troškinimo pabaigoje įdėkite smulkintas petražoles.

 

#Lidl #LidlLietuva #sponsored #ad @lidllietuva #LidlPartnerystė

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK