Šaltas ir vėsus vakaras. Smagios ir lengvai padukus kutenančios vilnonės kojinės. Karštos kakavos puodelis. Ir nuostabus kepamo pyrago aromatas. Toks ruduo man patinka! Ypač kai jau tuoj tuoj iš orkaitės trauksiu beprotiškai gardų, minkštą bei tikrai sotų sluoksniuotos tešlos pyragą su kumpiu, ananasais ir mėlynojo pelėsio sūrio padažu. Gardumėlis. Viskas čia tarpusavyje taip gražiai dera ir draugauja, kad sunku susilaikyti nepersivalgius.
INGREDIENTAI:
• 200 ml grietinėlės (naudojau 10 proc.)
• 200 g mėgstamo kumpelio ar filės;
• 2 kiaušiniai;
• 1 didesnė saldžioji paprika;
• 150 g mėlyno pelėsio sūrio;
• Keli ananasų griežinėliai;
• Pakelis sluoksniuotos tešlos (jei kepimo indas mažesnis, viso neprireiks):
• Gabalėlis sviesto;
• Žiupsnelis druskos.
KAIP GAMINTI:
1.Papriką supjaustykite nedideliais kubeliais, pagardinkite žiupsneliu druskos ir apkepkite svieste, kol suminkštės.
2.Kumpelį ar filė supjaustykite plonais griežinėliais ir šiuos dar šiek tiek pasmulkinkite. Lengvai apkepkite su paprikomis.
3.Kepimo indą ištepkite sviestu ir jį padenkite sluoksniuota tešla. Tešlą pasistenkite labiau prilipdyti prie indo sienelių, kad kepant ji nenuslystų žemyn, nes kartais m4gsta tokius triukus atlikti :) Dėkite kepimo indą su tešla į 200 laipsnių orkaitę ir kepkite apie 10 minučių.
4.Į lengvai apkepusią tešlą sudėkite įdarą bei ananasų griežinėlius.
5.Į puodą supilkite grietinėlę ir kai ji įkais patrupinkite mėlynojo pelėsio sūrio. Maišykite, kol sūris pratirps. Į gautą masę įplakite du kiaušinius.
6.Paruoštu plakiniu apipilkite pyragą ir dėkite kepimo indą į orkaitę dar kokioms geroms 20 minučių. Skanaus :)
Virtuvės užrašai. Šis pyragas yra skanus tiek šiltas, tiek jau spėjęs pravėsti, tad jei norisi ne tik gardžiai namie papietauti ar pavakarieniauti, bet ir į svečius nusivežti – pasirinkimas puikus! :)