Nedidukai gražuoliai keksiukai su mėlynojo pelėsio sūriu ir kumpeliu neabejotinai yra šios vasaros mėgstamiausi. Patogiai įsitaisę krepšyje keliavo į pajūrį švęsti mergvakario. Pasipuošę ryškiu skoniu ir besišypsodami svečiams spėjo sudalyvauti vestuvėse. O kur dar tie šilti ir jaukūs vakarai, kai susodinti ant dviračio važiuoja į parką ir su nekantrumu laukia iškylos pradžios arba išalkusių draugų būrio! Ir jie tikrai to verti: lengvi, minkšti, paprastai pagaminami bei skaniausi tik ką iškepti :)
INGREDIENTAI:
• 100 g šalto rūkymo kumpelio;
• 250 g miltų;
• 1 – 1 ½ šaukštelio kepimo miltelių;
• Žiupsnis druskos;
• Žiupsnis cukraus;
• 1 – 2 šaukšteliai džiovintų raudonėlių arba bazilikų;
• 150 g mėlynojo pelėsio sūrio;
• 200 ml pieno;
• 1 kiaušinis;
• 6 šaukšteliai alyvuogių aliejaus;
KAIP GAMINTI:
1.Kumpelį supjaustykite nedideliais gabalėliais ir lengvai juos apkepkite, kad taptų traškesni.
2.Miltus, kepimo miltelius, druską, cukrų, prieskonius sumaišykite dubenyje.
3.Susmulkinkite pelėsinį sūrį ir jį taip pat sudėkite į sausus ingredientus. Kartu suberkite ir apkeptus kumpelio gabaliukus.
4.Išplakite kiaušinį, supilkite pieną ir aliejų, viską dar kartą gerai suplakite.
5.Plakinį įpilkite į birius produktus ir išmaišykite, kad gautųsi vientisa masė. Tešla neturi būti kieta.
6.Mini keksiukų formeles patepkite sviestu ir pilnai įkrėskite tešlą (jie nelinkę labai išsikelti). Arba dėkite tiesiai į popieriukus, bet jie prilimpa, tad paskui tenka pažaisti :)
7.Įkaitinkite orkaitę iki 180 – 200 laipsnių kaitros. Kepkite keksiukus apie 20 – 25 min, kol bus iškepę.