Nesaldūs kepiniai    Atgal <-

Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2014-04-28

Labai paprastas nesaldžių pyragėlių variantas, tinkantis tiek pietums namuose, tiek gamtoje :)

                                                                                        

  Kartais tyliai nusišypsau pagalvojusi, kaip gali skaitytojus suklaidinti blogo pavadinimas...cukrinis avinėlis... Jis skamba ta-aa-ip saldžiai, rodos, pyragų, tortų turėtų jame tikrai nepritrūkti, bet.... aš kur kas mieliau kepu tuos nesaldžiuosius :) Pačius įvairiausius. Su daržovėmis. Kelių rūšių sūriais. Kiaušiniais. Grybais. Kumpeliu arba vištiena. Ir visai nesvarbu, kad kartais jie tampa ne rimtais drūtais pyragais, o tokiais nedidukais  pyragėliais, kuriuos vadinu kišiukais – keksiukais. Jie puikūs! Tokius smagu kramsnoti namuose tik ką išimtus iš orkaitės,  patogu neštis į darbą lengviems pietums arba įsimesti į iškylų krepšį ir mėgautis kur nors smagiai įsitaisius pievoje. Šie su moliūgais ir saulėje džiovintais pomidorais. Kai tik moliūgų sezonas įsibėgės, kepsiu vėl.

 

 

INGREDIENTAI:

 

•    Keli lakštai šaldytos sluoksniuotos bemielės tešlos;
•    ½ nediduko moliūgo;
•    Keli saulėje džiovinti pomidorai aliejuje;
•    100 – 150 g tarkuoto fermentinio arba kietojo sūrio;
•    1 – 2 kiaušiniai;
•    180 g neriebios grietinėlės;
•    Žiupsnelis druskos, džiovintų bazilikų;
•    Gabalėlis sviesto.

 

KAIP GAMINTI:

 

1.Palikite sluoksniuotos tešlos lakštus atšilti. Vėliau juos lengvai pakočiokite, supjaustykite mažesniais gabaliukais, kuriais išklokite sviestu pateptas keksiukų formeles.
2.Nuluptą moliūgą stambiai sutarkuokite. Įpjaustykite saulėje džiovintų pomidorų, suberkite tarkuotą sūrį ir viską pagardinkite druska bei džiovintais bazilikais.
3.Kiaušinius išplakite su grietinėle ir plakinį suilkite į paruošus moliūgų tarkius. Viską dar kartą gerai išmaišykite ir dėkite įdarą į paruoštus sluoksniuotos tešlos krepšelius. Tik labai svarbu, kad įdaras neišbėgtų, nes kitaip kišiukai gali prilipti prie kepimo skardos ir bus sunku juos dailiai išimti.
4.Kepkite keksiukus – kišiukus 180 – 200 laipsnių temperatūroje, kol iškeps. Gardu juos valgyti ir tik iškeptus, ir jau lengvai pravėsusius :)

 

   

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK

    Mano pirmoji knyga! :)