Nesaldūs kepiniai    Atgal <-

Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2015-01-05

Puikaus skonio nesaldus pyragas, kuris tinka tiek sotiems pietums, tiek iškylai rudeninėje gamtoje.

                                                               

 Voveraitės. Jos tokios elegantiškos, trapios kaip tikros rudens lapais pasipuošusio miško karailaitės. Ir visada pirmos įšoka į senelio pintinę, nesvarbu, kad šalia pūpso didžiulis baravykas. Senelis žino, kad jo anūkėms voveraitės – mėgstamiausios! Ir skaniausios. Kartu su šviežiomis bulvėmis ir grietinės padažu. Arba su karamelizuotais svogūnais ir kumpelio griežinėliais puikiame nesaldžiame pyrage. Šis pyragas tinka ir sotiems pietums namuose, ir saulėtai iškylai parke.

 

 

INGREDIENTAI:

 

•    1 svogūnas;
•    Gabalėlis sviesto;
•    3 – 4 a.šaukšteliai cukraus;
•    300 g sluoksniuotos tešlos (arba 3 lapeliai);
•    50 g karšto rūkymo kumpelio;
•    100 g voveraičių;
•    1 kiaušinis;
•    100 ml neriebios grietinėlės;
•    50 g mėgstamo sūrio (parmezano, fermentinio).

 


KAIP GAMINTI:

 

1.Svogūną nulupkite, supjaustykite griežinėliais ir apkepkite svieste, kol suminkštės. Suminkštėjus svogūnams, suberkite cukrų ir maišykite, kol lengvai karamelizuosis.
2.Kepimo indą ištepkite sviestu ir išklokite sluoksniuota tešla. Iškepkite ją 180 laipsnių orkaitėje.
3.Svieste lengvai apkepkite voveraites su kumpelio juostelėmis.
4.Kiaušinį išplakite su grietinėle ir į plakinį suberkite smulkiai tarkuotą sūrį.
5.Į iškeptą tešlą suberkite apkeptas voveraites, kumpio juosteles bei karamelizuotus svogūnus. Užpilkite plakinį.
6.Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 20 minučių.

 

 

  

 

 

 

 

 

Receptas publikuotas maisto tinklaraštininkų žurnale "Debesys" Nr. 9 (13) Ruduo 2014 :)

 

 

 

 

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK