Nesaldūs kepiniai    Atgal <-

Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2017-09-04

Lengvai paruošiamas, puikaus skonio ir dar puikesnės išvaizdos pyragas rudeniui.

                                                                      

 Nors vasaros man niekada neužtenka, bet kartais pasiilgstu rudens. Labiausiai cinamonu kvepiančių keptų obuolių ir šiltos kakavos. Dar sotaus moliūgų troškinio. Ir nesaldžių pyragų. Kaskart kitokių. Su daržovėmis, kurias vis dar su pasididžiavimu ir dideliu džiaugsmu augina mano senelis. Ir kai į namus atkeliavo krepšys pilnas cukinijų ir pomidorų, net nesuabejojau, kad metas išsimiltuoti rankas ir nosį begaminant dar vieną rudeniu dvelkiantį pyragą.

 


INGREDIENTAI:


• 60 g sviesto;
• 150 g miltų;
• žiupsnis druskos;
• apie 80 ml vandens;
• šlakelis alyvuogių aliejaus;
• 1 didesnė arba 2 mažesnės cukinijos;
• 5 – 6 pomidorai;
• žiupsnis druskos, mėgstamų džiovintų priskoninių žolelių;
• sauja smulkiai tarkuoto kietojo sūrio.

 

KAIP GAMINTI:


1. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių temperatūros.
2. Išsukite sviestą, miltus, druską, kol gausis stambūs trupiniai. Į tešlą įpilkite vandens ir su šaukštu išmaišykite, kad gautųsi vientisa tešla. Suformuotą tešlą dėkite 5 – 10  min į šaldytuvą.
3. Kepimo indą padenkite tešla, kurią dėkite į įkaitintą orkaitę  10 – 15 min., kol lengvai apkeps. Galite suberti žirnių ar pupų, kad tešla nenuslystų žemyn.
4. Cukiniją ir pomidorus supjaustykite vidutinio storio griežinėliais, pagardinkite alyvuogių aliejumi ir prieskoniais.
5. Ant apkepusios tešlos išdėliokite paruoštus daržovių griežinėlius, pabarstykite sūrį ir kepkite orkaitėje dar 15 – 20 min., kol daržovės suminkštės.

 

 

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK