Piknikaujame gamtoje    Atgal <-

Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2020-08-26

Šie bulvių vėrinukai - fantastiški! Juos lengva pagaminti ir labai skanu valgyti.

                                                                        

 Ir nors vasara pamažu baigiasi - grilio sezonas gali tęstis ištisus metus! Ypatingai tuomet, kai rudenėjant kiekvieno namuose pradeda karaliauti šviežios bulvės, kurios taip puikiai dera su laužo kaitra – bulvių mylėtojai tikrai žino apie ką aš. Taip, šį kartą apie bulvių, šoninės ir svogūnų vėrinukus, kurie tikrai neįnoringi, paprastai paruošiami, bet ypatingai skanūs. Šie vėrinukai gali būti ne tik kaip garnyras prie rimtesnių mėsos patiekalų, bet ir kaip pagrindinis patiekalas, kurį gardu patiekti su grietine, varškės padažu ir kefyru.

 


INGREDIENTAI:


•Kelios mažesnės bulvės;
•Karštai / šaltai rūkyta šoninė;
•Keli svogūnai;
•Žiupsnis druskos, juodųjų pipirų.


KAIP GAMINTI:


1.Bulves nulupkite ir supjaustykite vidutinio storio griežinėliais. Pagardinkite juos druska bei pipirais.
2.Nulupkite svogūnus ir taip pat supjaustykite griežinėliais. Šoninę – irgi.
3.Ant iešmų verkite bulves, šoninę bei svogūnus. Viską suvėrus iešmą apvyniokite folija.
4.Paruoštas bulvės kepkite ant žarijų. Patiekite su grietine, varške ar kitais mėgstamais pagardais. Taip pat skanu gausiai apibarstyti svogūnų laiškais bei petražolėmis.

 

 

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK