Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2013-07-29

Paruošiamas kaip du kart du, tačiau labai gardus! Tiek pusryčiams, tiek lengvai vakarienei :)

                                                                      

   Vieną maloniai tingų vasaros rytą dar mieguistomis akimis tyrinėdama šaldytuvą, kas gi jame gali būti gero bei skanaus, visai netikėtai atradau pasiklydusią jaunutę cukiniją. Uoj, tik nepagalvokit, kad pas mane šaldytuve tikra netvarka, ne, ne, dažniausiai stengiuosi tvarkingai viską susidėlioti, bet kartais pasitaiko tokių staigmenų,kai pati pamirštu, ką turiu ir kur padėjau. Bet ką jau čia bedarysi, kai ima ir retkarčiais pasimeta galva :) Tačiau šį kartą mano rasta cukinija išgelbėjo nuo įprastos pusryčių košės ir pusryčių metą išdidžiai pradėjau su ypač paprastai paruošiamu, BET ypač gardžiai valgomu omletu su cukinija! :)Tikrai rekomenduoju išbandyti.

 

 

          


INGREDIENTAI:


•    ½ nedidelės jaunos cukinijos;
•    2 kiaušiniai;
•    Saujelė šviežių pertvažolių ar kitų mėgstamų žalumynų;
•    Žiusnelis druskos, juodųjų pipiriukų;
•    Nedidelis gabaliukas sviesto.


KAIP GAMINTI:


1.Cukiniją švariai nuplaukite ir su visa žievele supjaustykite plonais griežinėliais.
2.Kiaušinius labai gerai išplakite, pagardinkite smulkintomis petražolėmis, druskyte bei pipiriukais.
3.Cukinijos griežinėlius lengvai iš abiejų pusių apkepkite svieste.
4.Į keptuvę, kurioje kepa cukinijų griežinėliai, supilkite paruoštą kiaušinio plakinį ir iš abiejų pusių lengvai apkepkite omletą. Nieko nelaukus jau galima skelbti pusryčių metą! :)

 

            

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK