Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2017-08-26

Nepaprastai skanūs vafliai, kurie puikiai dera pusryčiams su keptais kiaušiniais ir avokadais.

10 vaflių

 

 Kartais būna savaitgalio rytų kai nesimiega, kai anksčiau už visus išlipi iš lovos ir pasidarai kavos puodelį. Kai pasimėgauji tyla, ramybe ir keliomis minutėmis laiko sau. Keliomis, nes dažniausiai neužilgo jau pradedi girdėti vis garsėjančius balsus iš miegamojo, juoką, mažų kojyčių tipenimus link durų ir supranti, kad metas sveikintis su šeimyna pradedant dar vieną nuotykių kupiną dieną. Su vafliais! Ne taip mėgiamais saldžiais, bet rimtais, drūtais, su cukinijomis ir konservuotais kukurūzais, su keptais kiaušiniais ir avokadais. Derinys tikrai puikus vėlyviems pusryčiams, o likusieji vafliai keliauja į užkandžių dėžutes pasiruošę naujų nuotykių paieškoms.

 


INGREDIENTAI:


•    ½ didesnės cukinijos;
•    2 kiaušiniai;
•    Gabalėlis sviesto;
•    2 valg. š. kukurūzų miltų;
•    2 valg. š. kvietinių miltų;
•    150 g konservuotų kukurūzų;
•    Sauja smulkiai tarkuoto kietojo sūrio;
•    Žiupsnis druskos;
•    Žiupsnis džiovintų rozmarinų / čiobrelių;
•    2 kiaušiniai kepimui;
•    1 avokadas.

 

KAIP GAMINTI:

 

1.Cukiniją stambiai sutarkuokite ir lengvai nuspauskite susikaupusias sultis.
2.Kiaušinius išplakite ir sumaišykite su stambiai tarkuotais cukinijos tarkiais. Į masę supilkite išlydytą sviestą, suberkite miltus, konservuotus kukurūzus, sūrį ir gerai išmaišykite. Pagardinkite druska, džiovintais romazinais, čiobreliais ar kitomis mėgstamomis žolelėmis. Masė turėtų būti gana tiršta.
3.Iškepkite vaflinėje vaflius. Patiekite juos su minkštai keptais kiaušiniais ir avokado griežinėliais, gardintais juodaisiais pipirais ir druska.

 

 

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK