Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2017-11-05

Lėtiems savaitgalio pusryčiams, kai viskas aplinkui trumpam sustoja ir gali pasimėgauti rytu.

                                                                             

 Kai sekmadienio rytą atsikeliu anksčiau už visus ir patyliukais ant pirštų galų ištypenu iš kambario, žinau, kad laukia kelios akimirkos sau su kavos puodeliu. Pasimėgaujusi jomis jau kur kas garsiau keliauju į virtuvę ir tikrindama spinteles mintyse dėlioju ypatingų pusryčių meniu. Kartais tokiems rytams pakanka vos kelių ingredientų, kad pusryčiai taptų išties ypatingi – šaldytų močiutės aviečių ir šviežio medaus. Vos tiek, kad kelis rytus iš eilės valgytas varškės sūris įgytų lengvos sekmadieninės magijos.

 


INGREDIENTAI:


•    200 mėgstamo varškės sūrio;
•    1 kiaušinis;
•    Gabalėlis sviesto;
•    1 arb. š. cinamono;
•    Keli arb. š. medaus arba klevų sirupo;
•    Sauja šaldytų arba šviežių aviečių;
•    1 – 2 valg. š. granolos.


KAIP GAMINTI:


1.Varškės sūrį supjaustykite riekutėmis, kurias apvoliokite kiaušinio ir cinamono plakinyje.
2.Paruoštas riekutes iš abiejų pusių apkepkite svieste.
3.Į lėkštes sudėkite apkeptą sūrį, užpilkite medumi ar klevų sirupu, gausiai užberkite aviečių ir granolos. Patiekite iškart.

 

 

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK