Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2020-08-19

Labai paprastas ir labai gardus receptas tiek šeimos šventėms, tiek skaniai kasdienai.

                                                                              

 Traškūs vafliai ant pagaliuko? Tikrai taip! Tai vienas mėgstamiausių desertų ne tik vaikams, bet ir suaugusiems – šie vafliai tikri švenčių karaliai, kurių akimirksniu nebelieka, tad mano patarimas tik vienas – maišant tešlą, užsimaišykite jos gerokai daugiau. Ir dar! Tai nepaprasti vafliai, o gardinti juoduoju šokoladu bei riešutų sviestu, liofilizuotomis uogomis, traškiais žemės riešutų gabalėliais bei šokolado drožlėmis. Žinau, skamba puikiai! Ir labai skaniai.

 

 


INGREDIENTAI:


•2 kiaušiniai;
•2 valg. š. cukraus;
•1 arb. š. vanilinio cukraus;
•150 g miltų;
•1 arb. š. kepimo miltelių;
•80 g lydyto sviesto;
•100 ml pieno;
•Gabalėlis juodojo šokolado;
•Keli valg. š. riešutų sviesto;
•Kelios šaltyje džiovintos mėgstamos uogos;
•Truputis traškių kepintų žemės riešutų;
•Šiek tiek šokolado drožlių.


KAIP GAMINTI:


1.Atskirkite trynius nuo baltymų.
2.Išplakite trynius su cukrumi bei vaniliniu cukrumi. Supilkite pieną, lydytą sviestą ir dar šiek tiek viską paplakite.
3.Suberkite miltus bei kepimo miltelius ir atsargiai išmaišykite tešlą. Kiaušinio baltymus išplakite iki standumo ir lėtai įmaišykite į tešlą. Tešla turi gautis tiršta.
4.Iš paruoštos tešlos kepkite vaflius vaflių kepimo formoje.
5.Atvėsusius vaflius perpjaukite perpus ir į kiekvieną jų įbeskite medinį pagaliuką.
6.Karšto vandens vonelėje ištirpdykite šokoladą.
7.Dalį vaflių merkite į šokoladą ir palikite atvėsti, kitą dalį vaflių aptepkite riešutų sviestu.
8.Pagardinkite vaflius pasirinktais pagardais.

 

 

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK