Kartais visai netikėtos improvizacijos virtuvėje priverčia lengvai šyptelėti ir nudžiugti, kad pavyko daug geriau nei tikėjaisi. Tikrai! Lygiai taip nutiko su saldžiosios bulvės varškėtukais, kuriuos nusprendžiau ne virti, o kepti orkaitėje, ir patiekti ne paprastai su grietine, o pagardinti smulkiai tarkuotomis apelsinų žievelėmis. Varškėtukai pavyko puikūs – jų vidus minkštas, o išorė pasidengusi traškia plutele, o juos valgant malonus apelsinų poskonis taip gerai derėjo su saldžiąja bulve, kad beliko tik mėgautis pietumis.
INGREDIENTAI:
• 1 saldžioji bulvė;
• 180 g varškės;
• 1 kiaušinis;
• 3 - 4 valg. š. miltų;
• Žiupsnis druskos, cinamono;
• 1 arb. š. smulkiai tarkuotos apelsino žievelės;
• Keli valg. š. mėgstamo natūralaus jogurto arba grietinės.
KAIP GAMINTI:
1.Saldžiąją bulvę nulupkite, supjaustykite ir mažame kiekyje vandens troškinkite, kol suminkštės. Bulvę sutrinkite šakute ir palikite atvėsti.
2.Paruoštą saldžiąją bulvę sumaišykite su varške, kiaušiniu, miltais, žiupsniu druskos bei cinamonu. Tešlą išminkykite taip, kad neliptų tarp rankų – lygiai taip pat, kaip gaminate varškėtukus. Jei reikia - įdėkite daugiau miltų.
3.Iš paruoštos tešlos formuokite norimo dydžio varškėtukus, kuriuos kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 15 -20 min. Išorė turi tapti lengvai traški, o vidus dar minkštas.
4.Ant iškeptų saldžiosios bulvės varškėtukų užbarstykite smulkiai tarkuotos apelsino žievelės ir patiekite su natūraliu jogurtu arba grietine, kurią taip pat paskaninkite apelsino žievele.