Koks geras jausmas, kai morkų per daug nemėgstanti Adelė su plojimais pasitiko šias orkaitėje keptas lazdeles. Tai galėtų tapti savaitės, o gal net ir mėnesio, geriausias komplimentas! Tikrai. Abi draugiškai sukramsnojame visas iškart ir, jei būtų buvę daugiau, neabejoju, būtume be didelės sąžinės graužaties įveikusios ir jas. Šios lazdelės puikios! Tai tarsi sveiki naminiai daržovių traškučiai, tik ne tokie traškūs, nes mažai apskrudę, be nežinomų priedų ir gaminti mamos, su didžiausia meile. Ir dar… taip keptos morkos niekada nebus nuobodžios! Kiekvieną kartą galima eksperimentuoti ragaujant naujus skonius, gardinant jas skirtingais prieskoniais, medumi, laimo, citrinos ar apelsinų sultimis, apvoliojant sezamo ar chia sėklomis.
INGREDIENTAI:
• 3 didesnės morkos;
• 1 – 2 val. g. alyvuogių aliejaus;
• Žiupsnelis džiovintų bazilikų;
• Žiupsnelis džiovintų raudonėlių.
KAIP GAMINTI :
1.Morkas nuskuskite ir supjaustykite vidutinio storio lazdelėmis.
2.Lazdelės apvirkite vandenyje, kad suminkštėtų, bet nepervirtų.
3.Lengvai apvirusias morkų lazdeles pagardinkite alyvuogių aliejumi bei prieskoniais. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 15 – 20 min., kol lengvai apskrus.