Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2017-02-15

                                       

 

 Koks gi vaikiškas meniu be bulvyčių fri! Pasirinkus saldžiąsias bulves ir dar keptas ne riebaluose, o tiesiog orkaitėje su šlakeliu alyvuogių aliejaus, toks užkandis tampa ne tik labai patrauklus mažiesiems ragautojams, bet ir sveikas bei maistingas. Adelė vos pamačiusi ryškios spalvos bulvytes net suplojo delniukais, taip džiaugsmingai pasitinka ne kiekvieną patiekalą. O dar smagiau, kad galėjome abi valgyti iš tos pačios lėkštės, ir šakutėmis, ir pirštukais, draugiškai! Kartais tos akimirkos susideda iš tiek mažai, o reiškia tiek daug.

 


INGREDIENTAI:


•    2 didesnės saldžiosios bulvės;
•    1 valg. š. alyvuogių aliejaus;
•    Žiupsnelis druskos;
•    Žiupsnelis muskato (puikiai tinka visi mėgstami prieskoniai);
•    1 avokadas;
•    1 puodelis natūralaus jogurto.


KAIP GAMINTI:


1.Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros.
2.Bulves nuskuskite ir supjaustykite juostelėmis. Pagardinkite alyvuogių aliejumi, druska bei muskatu.
3.Kepkite orkaitėje 10 min., apverskite bulves ir kepkite dar 10 min.
4.Paruoškite padažą – avokadą sutrinkite iki vientisos masės ir sumaišykite su natūraliu jogurtu. Pagardinkite šviežiomis petražolėmis. Patiekite su bulvėmis.

 

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK