Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2017-03-08

                               

  Mūsų namai ne kartą kvepėjo įvairiausiais pyragais, keksiukais, bandelėmis ar sausainiais, bet vafliais dar niekada! Kai Adelė jau tapo rimta ragautoja, pagalvojau, kaip nesąžininga, mano vaikystė buvo kupina mamos keptų vaflių, pačių skaniausių, saldžiausių, gardintų močiutės rinktomis uogomis ar tėčio parneštais vaniliniais ledais. Juk tai skonis, kurį pamenu iki šiol! Suskubau iškepti pirmuosius vaflius, ne visai tradicinius, nes iš avižinių dribsnių, be cukraus, bet su bananais ir datulėmis, dar be vanilinių ledų, bet su puikiu rikotos ir jogurto kremu bei visa sauja vaisių. Adelė plojo rankutėmis pamačiusi šiuos vaflius! Apie tai, kaip valgytoja atrodė po, nutylėsiu, kremu išsitepė visa, bet užtat kiek jai vaikiško smagumo, o man džiaugsmo, kad patiekalas pavyko!

 


INGREDIENTAI:


Avižiniams vafliams:


•    1 puodelis smulkintų avižinių dribsnių (tiesiog sutrintų maisto smulkintuvu);
•    200 ml pieno;
•    1 kiaušinis;
•    1 bananas;
•    Sauja datulių;
•    Sauja migdolo drožlių;
•    1 valg. š alyvuogių aliejaus.


Kremui:


•    100 g rikotos;
•    5 – 6 valg. š. natūralaus jogurto;
•    1 bananas


KAIP GAMINTI:


1.Smulkintas avižines avižas užpikite pienu bei kiaušinio plakiniu, gerai išmaišykite.
2.Maisto smulkintuvu sutrinkite bananą bei datules. Sudėkite į avižinių dribsnių masę, taip pat suberkite migdolų drožles ir įpilkite alyvuogių aliejų. Gerai išmaišykite ir palikite tešlą pastovėti, kad dribsniai išbrinktų.
3.Kepkite vaflių keptuvėje norimo dydžio bei formos vaflius.
4.Paruoškite kremą. Sutrinkite iki vientisos kreminės masės rikotą, natūralų jogurtą ir bananą. Uždėkite jį ant vaflių, pagardinkite mėgstamomis uogomis bei vaisiais.

 

 

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK