Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2017-04-20

                                       

 Man labai patinka receptai, kurie nereikalauja ilgo sukiojimosi virtuvėje, visada pavyksta, yra maistingi ir ne mažiau skanūs. Tokius receptus mėgstu ir gamindama Adelei. Ypatingai tomis dienomis, kai mano mažoji nori dalyvauti visame gaminimo procese patogiai įsitaisiusi ant virtuvinio stalo. Tada reikia suktis ypač greitai. Ir sukuosi gamindama Šefardo pyragą, pasirodo, jis tikrai nesudėtingas! O įprastas bulves pakeitus saldžiosiomis bulvėmis dar ir daug maistingesnis bei vertingesnis.

 


INGREDIENTAI:


•    2 didesnės saldžiosios bulvės;
•    Gabalėlis sviesto;
•    Sauja smulkiai tarkuoto kietojo sūrio;
•    Gabalėlis ghi sviesto ar aliejaus kepimui;
•    ¼ nedidelio svogūno;
•    1 morka;
•     150 g maltos veršienos ar kitos mėgstamos mėsos;
•    1 skardinė konservuotų pupelių.


KAIP GAMINTI:


1.Bulves nulupkite ir išvirkite. Išvirusias sugrūskite ir pagardinkite sviestu bei kietuoju sūriu.
2.Kol verda bulvės, paruoškite mėsos įdarą. Įkaitinkite keptuvę ir gabalėlyje ghi sviesto lengvai apkepkite smulkiai pjaustytą svogūną. Suberkite smulkius morkos tarkius bei mėsą. Kartas nuo karto maišydami viską apkepkite. Medine mentele galite pasmulkinti maltą mėsą.
3.Kepimo pabaigoje suberkite pupeles, pagardinkite žiupsniu druskos ir dar kelias minutes maišant pakepkite.
4.Į kepimo indelius ar tiesiog vieną indą sudėkite paruoštą mėsą, o ant viršaus – bulves.
5.Šefardo pyragą kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 15 min., kol gražiai paruduos viršus. Galite patiekti su jogurtu.

 

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK