Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2017-07-14

                               

 Aš iki šiol pamenu vasaros rytus sodyboje kartu su močiute. Kai prasidėdavo jie taip anksti ir taip nerūpestingai, dažniausiai basomis kojomis bėgant per dar rasotą žolę ir grįžtant atgal jau pilnomis saujomis braškių. Ir kaskart pusryčiams tie patys močiutės kepti blynai su mūsų skintomis uogomis. Nepabostantys. Kartu su šviežio pieno stikline. Ir ilgais rytiniais pokalbiais! Visa tai kaskart man primena vaikystę. Tikiu, kad ir mano dukrytei lygiai taip pat braškėmis kvepiantys rytai primins mūsų rytus kartu, kai abi smagiai kikendamos maišome dar neragautų blynų tešlą, kai kartu kepame, ragaujame ir pasineriame į tik mums abiems būdingą ryto magiją.

 


INGREDIENTAI:


•    1 kiaušinis;
•    1 bananas;
•    2 – 3 valg. š. riešutų sviesto;
•    100 ml pieno;
•    3  - 4 valg. š. miltų (kvietinių, kukurūzų ar kitų mėgstamų);
•    didesnė sauja braškių;
•    keli valg. š. ghi sviesto ar aliejaus kepimui.


KAIP GAMINTI:


1.Kiaušinį, bananą, riešutų sviestą, pieną bei miltus sumaišykite iki vientisos masės.
2.Braškes supjaustykite vidutinio storio griežinėliais.
3.Į įkaitintą keptuvę dėkite ghi sviestą ar pilkite aliejų ir kepkite norimo dydžio blynelius. Ant užpiltos tešlos uždėkite braškių griežinėlius. Blynelius verskite atsargiai, kad neiškristų braškių griežinėliai.
4.Patiekite su braškėmis, jogurtu, medumi ar kitais mėgstamais pagardais.

 

 

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK