Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2018-01-03

Saldūs ir tikrai maistingi batonėliai tiek į mokyklą, tiek į darbą, tiek į kelionę.

                                                                            

 Ne kartą parduotuvėje esu pirkusi burnočių batonėlius tiek sau, tiek dukrytei – ir patiko abiems, ir skonis, ir puiki sudėtis. Radusi pūstų burnočių  susigundžiau panašius batonėlius pagaminti namuose pagardindama ne tik medumi, bet ir mėgstamais pistacijų riešutais, spanguolėmis bei slyvomis. Pasirodo, nieko labai sudėtingo, viskas paprasta, tikrai! Svarbiausia, nuolat patikrinti orkaitę, kad gardi masė per daug neapskrustų. Tokie batonėliai tinka visai šeimai, tiek tėčiui į darbą, tiek vaikams į darželį ar mokyklą, tiek visiems kur nors smagiai keliaujant ar ieškant saldaus užkandžio namuose.

 


INGREDIENTAI:


•    2 puodeliai pūstų burnočio sėklų;
•    1 puodelis kokoso drožlių;
•    ½ puodelio chia sėklų;
•    ½ puodelio smulkintų pistacijų riešutų;
•    ½ puodelio džiovintų spanguolių;
•    ½ puodelio smulkintų džiovintų slyvų;
•    3 valg. š. riešutų sviesto;
•    ½ puodelio skysto medaus.


KAIP GAMINTI:


1.Burnočio sėklas, kokoso drožles, chia sėklas, pistacijų riešutus, džiovintas spanguoles ir slyvas sumaišykite dubenyje.
2.Supilkite riešutų sviestą ir medų. Galite viską maišyti tiesiog rankomis. Masė turi gautis lipni.
3.Į kvadratinį ar stačiakampį indą (naudojau 28x17cm indą) įtieskite kepimo popierių ir suberkite masę. Išlyginkite ją suspausdami rankomis. Dėkite į šaldytuvą ir palaikykite kelias valandas, kol masė lengvai sustings. Jei masė buvo ne kepimo inde, atsargiai išimkite iš indo su visu kepimo popieriumi, uždenkite ir viršų ir 180 laipsnių orkaitėje kepkite apie 10 – 15 min., kol visa masė sulips ir sukietės.
4.Atvėsus masei supjaustykite ją į norimo dydžio batonėlius.

 

 

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK