Kiekvieną mėnesį, savaitę būna, tikrai būna tokių rytų kai, rodos, trūksta minučių valandoje, o minutėse sekundžių. Rytų, kai neišgirsti žadintuvo ar kelis kartus iš eilės nuspaudi jį dar ir dar leisdama sau šiek tiek prisnūsti, kai perkratai spintą neatmenamą kartą ir vis tiek nerandi, ką rengtis, kai būtinai turi pamiršti įsidėti iš vakaro paruoštus pietus ar svarbių dokumentų aplankalą. Rytų, kai pamėgti ritualai taip ir lieka tik mintyse, o skubomis paruoštas kavos puodelis pasitinka vakare. Ir visame tame skubėjime nebelieka ryto žavesio, kai tos valandos minutės ir sekundės tarsi sustoja leisdamos mėgautis jomis. Kai neskamba žadintuvas ir pirmoji spintoje rasta suknelė būna gražiausia. Kai kavos aromatas leidžia iš lėto pabusti ir pradėti dieną. Kai pusryčiai tampa ypatingi.
INGREDIENTAI:
• 2 kiaušiniai;
• Šlakelis alyvuogių aliejaus arba gabalėlis sviesto;
• 1 avokadas;
• Žiupsnis druskos, juodųjų pipirų;
• Šlakelis citrinų sulčių;
• 4 riekės mėgstamos juodos duonos;
• 2 – 3 arb. š. juodųjų ikrų.
KAIP GAMINTI:
1.Kiaušinius lengvai maišydami apkepkite aliejuje arba svieste taip, kad susidarytų gabalėliai.
2.Avokadą sutrinkite šakute, pagardinkite druska, juodaisiais pipirais ir citrinos sultimis.
3.Ant duonos riekių tepkite avokado užtepą, dėkite kiaušinius ir užberkite juodųjų ikrų.
4.Sumuštinius papuoškite pomidoro bei citrinos griežinėliais ir šviežiais bazilikų lapeliais.