Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2017-11-26

Labai skanios brusketos, kaip tik tokiems rytams, kai nereikia niekur skubėti.

                                                                              

 Mėgstu, kai vėlyvas savaitgalio rytas prasideda kitaip. Be didelio chaoso, bet dar su pižama ir šlepetėmis, be skubėjimo, bet su mėgstamais pusryčiais ir taip lauktu kavos puodeliu. Ir kartais tokiems rytams pakanka avižinės košės su riešutu sviestu, dar šilto kruasano su lašiša ir keptu kiaušiniu ar tiesiog brusketų iš to, ką randu šaldytuve. Pasirodo, net putpelių kiaušiniai puikiai dera su jomis!

 


INGREDIENTAI:


•    4 didesnės baltos duonos riekės;
•    Šlakelis alyvuogių aliejaus;
•    4 putpelių kiaušiniai;
•    Sauja vyšninių pomidorų;
•    Žiupsnis druskos, juodųjų pipirų;
•    Kelios žaliosios alyvuogės;
•    ½ avokado;
•    Žiupsnis chia sėkų.


KAIP GAMINTI:


1.Duonos riekes apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir 180 laipsnių orkaitėje apskrudinkite, kad taptų lengvai traškios.
2.Išvirkite putpelių kiaušinius, nulupkite ir perpjaukite perpus.
3.Vyšninius pomidorus perpjaukite į kelias dalis ir lengvai apkepkite alyvuogių aliejuje, pagardindami druska bei juodaisiais pipirais.
4.Ant duonos riekių dėkite putpelių kiaušinius, pomidorus, alyvuoges ir avokado griežinėlius. Viską pagardinkite alyvuogių aliejumi, druska, pipirais ir chia sėklomis.

 

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK