Pusryčiai lovoje visada ypatingi. Magiški. Jaukūs. Kvepiantys savaitgaliu ir laiku su šeima. Ir tokiems rytams labai tinka avokadinės brusketos, kurios kaskart gali būti kitokios, dar neragautos, dar nebandytos. Trys jų variantai - su ale meksikietiška salsa, su granatų salsa ir su anakardžiais bei saulėje džiovintais pomidorais.
Avokadinės brusketos su ale meksikietiška salsa
INGREDIENTAI:
• 2 riekutės mėgstamos duonos;
• ½ avokado;
• Šlakelis citrinos sulčių;
• Žiupsnis druskos, juodųjų pipirų;
• 2 valg. š. kukurūzų;
• ½ raudonosios paprikos;
• ¼ nedidelio mėlynojo svogūno;
• Kelios šakelės šviežių petražolių;
• Šlakelis alyvuogių aliejaus.
KAIP GAMINTI:
1.Duonos riekutes lengvai apskrudinkite, kad taptų traškios.
2.Avokadą sutrinkite iki vientisos masės, pagardinkite citrinos sultimis, druska bei pipirais. Užtepkite ant duonos riekių.
3.Kukurūzus sumaišykite su smulkiai pjaustyta paprika, mėlynuoju svogūnu bei petražolėmis. Pagardinkite alyvuogių aliejumi.
4.Ale meksikietiška salsą užberkite ant paruoštų brusketų.
Avokadinės brusketos su anakardžiais ir saulėje džiovintais pomidorais
INGREDIENTAI:
• 2 riekutės mėgstamos duonos;
• 1 avokadas;
• Šlakelis citrinos sulčių;
• Žiupsnis druskos, juodųjų pipirų;
• Keli anakardžiai;
• Keli saulėje džiovinti pomidorai;
• Mėgstamas žalumynas papuošimui.
KAIP GAMINTI:
1.Duonos riekutes lengvai apskrudinkite, kad taptų traškios.
2.½ avokado sutrinkite iki vientisos masės, pagardinkite citrinos sultimis, druska bei pipirais. Užtepkite ant duonos riekių.
3.Likusį avokadą supjaustykite gabalėliais. Uždėkite juos, taip pat anakardžius ir saulėje džiovintus pomidorus ant paruoštų bruksetų. Papuoškite žalumynu.
Avokadinės brusketos su granatų salsa
INGREDIENTAI:
• 2 riekutės mėgstamos duonos;
• 1 avokadas;
• Šlakelis citrinos sulčių;
• Žiupsnis druskos, juodųjų pipirų;
• 1 granatas;
• Keli jalapeno gabalėliai;
• Šlakelis citrinos sulčių;
• Kelios šakelės petražolių.
KAIP GAMINTI:
1.Duonos riekutes lengvai apskrudinkite, kad taptų traškios.
2.½ avokado sutrinkite iki vientisos masės, pagardinkite citrinos sultimis, druska bei pipirais. Užtepkite ant duonos riekių.
3.Granato sėklas ir smulkintus jalapeno gabalėlius sumaišykite su citrinos sultimis. Pagardinkite petražolėmis. Tokią granatų salsą užberkite ant paruoštų brusketų.