Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2013-03-24

                                                                         

  Sekmadienis yra viena iš  mylimiausių dienų, kai galiu ramia sąžine visą rytą vaikščioti su pižama, o namuose ima ir netikėtai pasklinda kepamų sausainių kvapas... :) Šiuo bandymu likau labai savimi patenkinta, nes  kepiniai vis dar nėra mano stiprioji pusė! :)

 

 

INGREDIENTAI:


•    200 g. sviesto;
•    260 g. miltų;
•    250 g. rudojo cukraus;
•    100 g. balto cukraus;
•    2 kiaušiniai;
•    ½  arbatinio šaukštelio druskos;
•    1 arbatinis šaukštelis sodos;
•    100 g. juodojo šokolado
.

 

KAIP GAMINTI:

 

1.Elektriniu maišytuvu sumaišykite sviestą ir abiejų rūšių cukrų iki vientisos masės.
2.Įmuškite po vieną kiaušinį ir gerai išmaišykite.
3.Miltus, druską, sodą gerai išmaišykite. Gautą mišinį pamažu, nuolat maišant, pilkite į ruošiamą tešlą.
4.Sutarkuokite šokoladą. Drožles įmaišykite į tešlą.
5.Iš tešlos suformuokite vidutinio dydžio sausainius ir sudėkite į kepimo popieriumi ištiestą kepimo skardą, palikdami apie 7 cm tarpus tarp jų.
6.Kepkite 190 laipsnių orkaitėje 10 minučių.
7.Palikite sausainius atvėsti.


Virtuvės užrašai: Atvėsę sausainiai sukietėja, todėl neperkepkite jų. Taip pat, nepamirškite kepant palikti pakankamo dydžio tarpų tarp sausainių, nes jie išsiplėčia.

 

                      

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK

 

 

 

 

Populiariausi straipsniai