Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2019-09-10

Labai paprastai pagaminami, skanūs ir nepaprastai rudeniški pyragėliai.

                                                                         

 Jei paklaustumėte, koks kvapas man primena vaikystę rudenį, nė nedvejodama atsakyčiau, kad pyragėlių! Tokių nedidukų, su obuoliais ir cinamonu, tokių, kuriuos kaskart mums prie arbatos kepdavo močiutė – visai neįnoringų, vos iš šešių ingredientų, bet tokių skanių, kad mūsų su sese maži pirštukai net nespėdavo sulaukti, kol jie atvės. Ir dabar lygiai tokius pat aš kepu su Adele. Man jie nepaprasti! Nostalgiški. Kupini prisiminimų. Ir tikro lietuviško rudens.

 

 


INGREDIENTAI:


•2 puodeliai miltų;
•120 g sviesto;
•½ puodelio cukraus;
•3 obuoliai;
•Žiupsnis cinamono;
•1 kiaušinis.

 


KAIP GAMINTI:


1.Dubenyje iki trupinių išminkykite 100 g sviestą, miltus bei dalį cukraus. Iš tešlos suformuokite rutulį ir palikite šaldytuve 15 – 20 minučių.
2.Nulupkite obuolius ir supjaustykite mažais gabalėliais.
3.Į įkaitintą keptuvę dėkite gabalėlį sviesto, suberkite obuolius, cinamoną bei likusį cukrų. Maišydami karamelizuokite obuolius. Pakaks  5 minučių. Palikite atvėsti.
4.Tešlą iškočiokite ir su stikline suformuokite norimo dydžio apskritimus. Į apskritimo vidurį dėkite šiek tiek karamelizuotų obuolių ir uždenkite kitu apskritimu. Šakute paspauskite apskritimo šonus, kad gautųsi pyragėliai.
5.Paruoštus pyragėlius aptepkite kiaušinio plakiniu ir apibarstykite ruduoju cukrumi.
6.Kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 15 min., kol pyragėliai dailiai paruduos.

 

#Lidl #LidlLietuva #sponsored #ad @lidllietuva #LidlPartnerystė

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK