O gal savaitgalį pradedam traškiais sausainiais su migdolais ir šokolado traškučiais? Tikrai garantuoju, kad jie nuo stalo dings taip pat greitai, kaip ir yra pagaminami! :)Man, kaip tinginiukei, labai patiko lengvas tešlos užminkimas (oi, tešlos reikalai vis dar ne mano mylimiausi) ir skonis tikrai puikus! :)
INGREDIENTAI:
• 250 g. minkšto sviesto;
• 250 g. aukščiausios rūšies miltų;
• 125 g. miltelinio cukraus;
• 1 kiaušinio trynys;
• 100 g. smulkintų migdolo puselių;
• 80 g. šokoladinių ryžių traškučių.
KAIP GAMINTI:
1.Miltus ir miltelinį cukrų suberkite į dubenį ir gerai išmaišykite.
2.Į mišinį pamažu elektriniu plakikliu įmaišykite sviestą ir kiaušinio trynį.
3.Į tešlą įmaišykite migdolų puselės bei šokoladinius traškučius
4.Kepimo formą padenkite kepimo popieriumi.
5.Orkaitę įkaitinkite iki 170 laipsnių temperatūros.
6.Iš tešlos formuokite norimo dydžio sausainiukus ir dėkite ant paruoštos skardos 2,5 atstumu vienas nuo kito.
7.Kepkite orkaitėje apie 20 – 25 minutes, kol gražiai pagels.
8.Sausainius atvėsinkite. Kvapnaus ir gardaus savaitgalio! :)
Virtuvės užrašai. Tešla bus biri :) Imkite ją į delnus ir formuokite norimo dydžio sausainius.