Sriubos    Atgal <-

Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2013-05-15

Patys gardžiausi, mėgstamiausi ir labiausiai garbinami vasarą! :)

                                                             

   Oi, kiek šaltibarščių variantų vis sužinau… Ir su kefyru, ir su pasukomis, ir su pienu , vandeniu… Ir kas smagiausia, kad visi jie skanūs, lengvi ir kvepiantys vasara! :) Na, o aš taip mėgstamus ir garbinamus šaltibarščius ruošiu paprastai, tradiciškai, taip kaip gamina mano šeimos atstovės -  mama bei močiutė, t.y. kefyras, kiaušiniai, agurkai bei marinuoti burokėliai. Žinoma, vasarą, kai viskas sužaliuoja, nedrįstu pamiršti šviežių krapų bei svogūnų laiškų! :)


INGREDIENTAI:


•    1 litras kefyro (galima naudoti ir pasukas);
•    280 ml marinuotų burokėliai (labiausiai mėgstu stambiai tarkuotus);
•    2 – 3 kiaušiniai;
•    2 – 3  vidutinio dydžio agurkai;
•    Gera sauja šviežių krapų bei svogūnų laiškų;
•    Žiupsnelis druskos;
•    Ir, žinoma, bulvės. Be jų šaltibarščiai ne šaltibarščiai :)


KAIP GAMINTI:

 

1. Pirmiausia, išvirkite kiaušinius ir palikite juos atvėsti.
2. Nedideliais gabaliukais supjaustykite agurką. Man patinka smulkiai smulkiai :)
3. Susmulkinkite šviežius krapus ir svogūnų laiškus.
4. Kai jau viską pasiruošėte, į kefyrą sudėkite agurkus, marinuotus burokėlius, kiaušinius ir viską pagardinkite žiupsneliu druskos. Į šaltibarščius galite dėti tiek smulkiai supjaustytus kiaušinius, tiek didesnes jų puseles. Dažniausiai pagal nuotaiką :)
5. Paruoštus šaltibarščius gausiai apibarstykite krapais ir svogūnų laiškais.
6. Dabar bulvės :) Jas galite patiekti paprasčiausiai išvirtas ir pagardintas krapais bei svogūnų laiškais. Taip pat galite išvirtas bulves dar lengvai apkepti keptuvėje. Bet išvis labiausiai man patinka jas supjaustyti į kelias dalis, apibarstyti bulvių prieskoniais ir kepti orkaitėje, kol lengvai apskrunda :)

 

 

       

             

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK