Sriubos    Atgal <-

Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2017-02-23

Labai paprastai paruošiama, tačiau tikrai pikantiška ir maloniai nustebinanti sriuba.

                                                                                     

 Kol dar žiema, kol dar dienos mažai saulėtos, kol vis dar sninga ir lyja, kol žieminis paltas nelieka spintoje liūdėti, o pirštinės ir šalikas  yra geriausi draugai, vakarais norisi sriubos. Bent jau man tai visada! Tokios jaukios ir šildančios. Tirštos ir kiek neįprastos. Tokios, kuri sukviestų visą šeimą prie bendro stalo ir pasigirstų šaukštų tarškėjimas, ir visai nesvarbu, kad mūsų šeima dar labai mažytė ir skambėtų tik trys šaukštai. Bet visa tai suartina.  Šiek tiek pikantiška saldžiųjų bulvių pomidorinė yra fantastiška! Ji ir tiršta, ir šildo, ir neįprasto skonio, ir tokia tikrai labai žiemiška. Gaminau kelis kartus, vieną kartą tik mums su vyru, kitą kartą jau ir Adelei. Tačiau jos versija buvo šiek tiek švelnesnė, prieskonius dėjau jau sriubai išvirus, bet skonis tikrai išliko puikus.

 


INGREDIENTAI:


•    2 – 3 skiltelės česnako;
•    1 nedidelis poras;
•    Gablėlis sviesto;
•    2 – 3 saldžiosios bulvės;
•    ½  puodelio daržovių sultinio;
•    1 skardinė smulkintų konservuotų pomidorų;
•    Žiupsnis aitriosios paprikos dribsnių / miltelių;
•    Žiupsnis smulinto muskato;
•    Žiupsnis smulkinto cinamono;
•    Žiupsnis druskos;
•    100 ml kokoso pieno;
•    ½ žaliosios citrinos sulčių.


KAIP GAMINTI:


1.Porą supjaustykite griežinėliais, taip pat pasmulkinkite česnako skilteles. Viską lengvai apkepkite  svieste. Geriausia rinktis gilią keptuvę ar puodą, kurioje ir virs sriuba.
2.Suberkite saldžiųjų bulvių kubelius bei supilkite sultinį. Kartas nuo karto pamaišydami virkite, kol bulves pradės minkštėti.
3.Supilkite konservuotus pomidorus ir pagardinkite prieskoniais. Jei reikia, įpilkite šiek tiek vandens ir kartas nuo karto pamaišydami troškinkite sriubą dar kokias 5  - 10 min.
4.Paruoštą sriubą sutrinkite maisto smulkintuvu iki vientisos tirštos masės.
5.Sriubą supilkite į lėkštes.  Pagardinkite kokoso pienu ir žaliosios citrinos sultimis. Papuoškite žalumynais ir duonos skrebučiais.
Kaip paruošti duonos skrebučius? Mėgstamos šviesios duonos riekes supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais, pagardinkite juos pasirinktais prieskoniais (cinamonu, druska, džiovintomis žolelėmis ir pan.) ir lengvai apkepkite gabalėlyje sviesto, kol taps traškios.

 

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK