Jaukų rudens vakarą galima susikurti ne tik su dideliu puodeliu mėgstamos arbatos, šiltu pledu, lengvai rusenančiu židiniu ir senos knygos lapais. Tokiam vakarui kartais visai tinka ir lengva morkų sriuba su kalakutienos rutuliukais. Tiems tikriems vakarams su šeima.
INGREDIENTAI:
• 1 kg morkų;
• gabalėlio sviesto;
• žiupsnelio druskos;
• žiupsnelio cinamono;
• žiupsnelio smulkinto muskato;
• žiupsnelio smulkiai tarkuotų apelsino žievelių;
• 200 ml daržovių sultinio;
• 200 g maltos kalakutienos;
• žiupsnelio juodųjų pipirų;
• šlakelio alyvuogių aliejaus arba sviesto;
• 100 – 200 ml grietinėlės.
KAIP GAMINTI:
1.Morkas nuskuskite ir supjaustykite vidutinio storio griežinėliais.
2.Į įkaitintą puodą dėkite gabalėlį sviesto ir suberkite morkas, pagardinkite žiupsneliu druskos, cinamono, muskato ir apelsino žievelių. Kelias minutes lengvai apkepkite.
3.Supilkite paruoštą daržovių sultinį ir virkite, kol morkos suminkštės.
4.Maltą kalakutieną pagardinkite žiupsneliu druskos, juodųjų pipirų ir cinamonu. Suformuokite vidutinio dydžio rutuliukus.
5.Maltos kalakutienos rutuliukus apkepkite keptuvėje su šlakeliu alyvuogių aliejaus arba sviestu.
6.Sutrinkite morkas maisto smulkintuvu. Pagardinkite grietinėle.
7.Paruoštą sriubą supilkite į lėkštes ir sudėkite kalakutienos kukuliukus.