Sumuštiniai tikrai nėra nuobodūs. Gaminant juos kaskart galima eksperimentuoti, atrasti naujų skonių bei derinių. Tai taip paprasta ir įdomu! Jie gali būti traškūs. Su saulėje džiovintų pomidorų ar bazilikų pesto...Su varškės užtepu. O gal mėgstamu tepamu sūriu. Su kumpio ar sūrio griežinėliais. Visa sauja vyšninių pomidoriukų, ridikėlių ar tiesiog petražolių. Špinatais ir ožkos sūriu. O gal su kaparėliais ir lašiša. Arba burokėliais ir grūdėta varške. Ribų nėra. Būtų galima ištisus metus kiekvieną dieną ruošti vis naują sumuštinių variantą ir vis tiek, turbūt, be didelio vargo pavyktų pagaminti ką nors naujo :) Šie traškūs sumuštiniai su burokėliais ir grūdėta varške yra vieni tų, kurių paragavus, užsidedi pliusiuką: verti dėmesio. Jie tokie neįprasti, tačiau gardūs ir dar kartą patvirtinantys, kad grūdėtos varškės ir burokėlių duetas yra tiesiog puikus (bent jau mano skonio receptoriams tikrai) :)
INGREDIENTAI:
• Duonos bandelės skrudinimui (naudojau Jorės, man patiko);
• 1 virtas burokėlis;
• Šiek tiek smulkiai tarkuoto kietojo sūrio (nebūtina);
• Keli anakardžiai;
• Šlakelis alyvuogių aliejaus;
• Žiupsnelis druskos, juodųjų pipiriukų;
• Šlakelis citrinos sulčių;
• Žiupsnelis šviežiai tarkuotų citrinos žievelių;
• Keli šaukštai grūdėtos varškės (nusausintos);
• Sauja gražgarsčių.
KAIP GAMINTI:
1.Burokėlį supjaustykite nedidukais kubeliais. Anakardžius taip pat susmulkinkite.
2.Burokėlius, anakardžius, smulkiai tarkuotą kietąjį sūrį sumaišykite su citrinų sultimis, šviežiai tarkuotomis citrinų žievelėmis, alyvuogių aliejumi bei pagardinkite druska ir pipirais.
3.Paskrudinkite duonos riekeles, jei norite, prieš skrudinant galite jas įtrinti trupučiu česnako ir apšlakstyti alyvuogių aliejumi. Ant jų dėkite paruoštus burokėlius, tada grūdėtą varškę ir gražgarstes. Vuolia, skanu labai labai! :)
Virtuvės užrašai. Grūdėtą varškę galima keisti ožkos sūriu, mocarela ar kitu mėgstamu sūriu.