Sumuštiniai yra klasika. Pusryčiams. Pietums. Vakarienei. Juos smagu tepti ruošiantis į kelionę. Piknikaujant gėlėtoje pievoje ar saulėtame pajūryje. Išeinant pasivaikščioti su draugu. Arba augintiniu. Važiuojant dviračiu. Pasilikus ilgiau darbe. O gal tiesiog jaukiai tinginiaujant lovoje. Ir kaskart jie gali būti vis kitokie: neragauti, su žiupsneliu lengvos improvizacijos ar lašeliu smagaus netikėtumo. Sumuštinis su avokado užtepu ir vištiena yra la-bai la-bai skanus bei tikrai rimtas konkurentas daugeliui kitų. Šalia patiekus dar sumuštinį su avokado užtepu ir paprikomis, prasideda nuostabi draugystė, kurią norisi kartoti ir kartoti :) Subalansuota ir pietums, ir vakarienei, tinka net sotiems drūtiems pusryčiams!
INGREDIENTAI:
• 4 mėgstamos duonos riekės;
• 200 g vištienos filė;
• 2 avokadai;
• 1/2 raudonosios paprikos;
• 1/2 geltonosios paprikos;
• 1/2 raudonojo svogūno;
• Keli žalumynų lapeliai: špinatai, gražgarstės, salotos;
• Žiupsnelis druskos;
• Žiupsnelis vištienos prieskonių;
• Žiupsnelis čili pipiriukų;
• Žiuspnelis juodųjų pipirų arba citrinpipirių;
• Šlakelis citrinos sulčių;
• Šlakelis aliejaus.
KAIP GAMINTI:
1.Vištienos filė pagardinkite druska, čili pipiriukais ir vištienos prieskoniais. Įkaitinkite šlakelį aliejaus ir lengvai apkepkite grilio arba paprastoje keptuvėje. Skaniau, kai mėsa būna sultinga.
2.Duonos riekes galite lengvai apskrudinti, bet tikrai nebūtina.
3.Avokadus sutrinkite, pagardinkite druska ir pipiriukais. Pagamintą užtepą tepkite ant duonos riekių. Aš tepiau storai, nepagailėjau, man patinka, kai jaučiasi avokadas :)
4.Ant dviejų duonos riekių dėkite supjaustytus vištienos gabalėlius ir žalumynų lapelius.
5.Ant likusių kitų dviejų riekių dėkite paprikų šiaudelius ir svogūno griežinėlius. Patiekite iškart abu sumuštinius: vienas rimtesnis drūtesnis su vištiena, o kitas lengvesnis, kaip garnyras kitaip - su paprikomis :)