Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2021-02-22

Nepaprastai gardūs ir lengvai pagaminami vištienos sparneliai, kurie tikrai nepalieka abejingų.

                                                            

 Traškūs ir lipnūs vištienos sparneliai? Tikrai taip! Mūsų šeima juos dievina – jie ypatingai paprastai pagaminami, vos iš kelių ingredientų ir tokie, kuriuos paragavus norisi kepti dar ir dar kartą. Taip paruošti sparneliai su saldžiarūgščiu sojos bei medaus padažu yra skanūs tiek ką tik ištraukti iš orkaitės, tiek jau gerokai pravėsę – jie puikiai tinka pietums ar vakarienei, iškylai gamtoje ar smagiam vakarui namuose. Patiks ir mažiems, ir dideliems – pažadame. Ir dar! Rekomeduojame kepti iškart daugiau, nes ypatingai greitai jų nelieka.

 

 


INGREDIENTAI:


•1 kg sparnelių;
•Šlakelis alyvuogių aliejaus;
•1 arb. š. maltos paprikos;
•1 arb. š. druskos;
•Kelios skiltelės česnako;
•4 arb. š. sojos padažo;
•6 – 7 arb. š. medaus;
•Keli šaukštai miltų.


KAIP GAMINTI:


1.Sparnelius pagardiname alyvuogių aliejumi, druska bei malta paprika. Taip pat labai skanu vietoje prieskonių sparnelius ištrinti tiesiog čili pasta. Paliekame pasimarinuoti.
2.Išsimarinavusius sparnelius apvoliojame miltuose ir kepame 200 laipsnių orkaitėje apie 45 minutes.
3.Paruošiame padažą: į keptuvę sudedame medų, sojos padažą bei smulkiai tarkuotą česnaką. Keptuvę su visais ingredientais įkaitiname ir  tuomet sumažiname kaitrą leisdami padažui šiek tiek sutirštėti. Vis pamaišome.
4.Ant iškepusių sparnelių užpilame paruoštą padažą. Galima pagardinti sezamo sėklomis ar svogūnų laiškais.

 

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK