Džiūvėsėliai ir vištiena yra senas geras derinukas, sėkmingai patikrintas ne tik laiko, bet ir daugelio šeimininkučių. Aš taip pat gaminu įvairius tokio tipo kepsnelius, tačiau visai neseniai atradau visai įdomų jų paruošimo būdą. Iš tiesų, visi ingredientai tokie patys ir lieka, t.y. vištiena, džiūvėsėliai, kiaušiniai, tačiau... esmė yra tų kepsnelių dydyje! Vieno kąsnio vištienos gabaliukai yra ne tik traškūs, nežymiai aitroko skonio, bet ir labai gardžiai “susivalgantys” :) Man jie tokie kaip ale traškučiai, tik triaukš triaukš ir žiūri, kad filmui neįpusėjus, jų jau nebeliko. Ir dar labai patinka tai, kad juos gali ne tik kaip užkandį pateikti ar paskaninti mėgstamas salotas, tačiau ir skaniai papietauti, pritaikius mėgstamą garnyrą. O ir patys mažiausi mūsų valgių ekspertai tikrai greitai juos pamėgs nuo pat pirmo kąsniuko! ;)
INGREDIENTAI:
• 600 g vištienos filė;
• ½ a. šaukštelio saldžiosios paprikos;
• ½ a. šaukštelio aitriosios paprikos;
• Žiupsnelis druskos ir juodųjų pipirų (pagal skonį, aš dėjau tik truputį);
• 4 kiaušiniai;
• 300 g džiūvesėlių;
Padažai:
1 variantas ::padažas su klevų sirupu::
• 220 g natūralaus jogurto;
• 4 a.š. klevų sirupo;
• ½ a.š. Dižono garstyčių (jų padauginus skonis gali būti kiek per stiprus).
2 variantas ::tradicinis česnakinis padažas::
• Kelių šaukštų mėgstamo pomidorų padažo;
• Kelių šaukštų grietinės;
• Kelių šaukštų majonezo;
• Kelių skiltelių česnako;
• Kelių šaukštelių apelsinų sulčių.
KAIP GAMINTI:
1.Vištienos filė supjaustykite vieno kąsnio dydžio gabaliukais, juos pagardinkite saldžiąja bei aitriąja paprikomis, žiupsneliu druskos bei pipirų. Trumpai palikitę mėsytę pasiprieskoniuoti.
2.Gerai išplakite kiaušinius.
3.Paruoštus vištienos gabaliukus merkite į kiaušinių plakinį, paskui į džiūvesėlius. Galite merkti po vieną arba po du kartus. Vyrui labiau patiko tie kąsneliai, kurie buvo merkti po vieną kartą, o man – po du, nieko nepasakysi, skonio reikalas :)
4.Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros. Kepimo skardą su vištienos gabaliukais sudėkite į orkaitę ir kepkite, kol lengvai apskrus. Pasirinkau orkaitę, o ne kepimą aliejuje, nes ir mažiau terlionių, ir mažiau kalorijų, ir nėra nemalonaus riebalų kvapo namuose.
5.Pasigaminkite padažą :) Esu bandžiusi tiek su klevų sirupo padažu, tiek su tradiciniu česnakiniu. Mūsų šeimoje vienareikšmiškai nugalėtoju tapo česnakinis padažas! Gal mes per daug pripratę prie jo, bet tas česnako aitrumas puikiai tinka :)Klevų sirupo padažiukas yra daug švelnesnis, tačiau iškart sakau, kad garstyčių nemegėjai nepamėgs ir jo, ir šiaip, jis toks gana specifinis :)
Virtuvės užrašai: Prieš kepant kąsnelius, galima juos truputį apipurkšti alyvuogių aliejumi, ne taip išsausėja. Traškius vištienos kąsnelius galite patiekti keliais būdais:
1.Kaip puikų užkandį gausiam svečių būriui, juk smagu visiems kartu tokius mažylius kramsnoti ne tik su smeigtukais, bet ir su pirštukais :)
2.Kaip rimtus pietus šeimynai su pasirinktu garnyru: ryžiais, ryžiais su daržovėmis, traškiomis salotomis ir pan.
3.Šiuos kąsnelius galite sėkmingai įkombinuoti į mėgstamas salotas: turėsite naują jų variantą su traškiais vištienos kąsneliais! :)