Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2013-05-26

Ši užkandėlė žavi savo paprastumu, lengvumu bei gaivumu! Be to, puikiai dera prie vyno ir draugų būrio! :)

Ji žavi savo paprastumu, lengvumu bei gaivumu! Ir puikiai tinka prie gero vyno :)

   Vienas iš nuostabiausių ir mėgstamiausių vakaro užkandžių yra itališka užkandėlė su pomidorais. Ji žavi savo paprastumu, lengvumu bei gaivumu! Be to, puikiai dera prie vyno, todėl jaukus ir tikrai skanus vakaras garantuotas :)


INGREDIENTAI:


•    3 – 4 prinokę pomidorai;
•    1 nedidelis raudonasis svogūnas;
•    Kelios skiltelės česnako;
•    Geras žiupsnelis šviežių smulkintų bazilikų. Tinka ir džiovinti :) ;
•    Truputis alyvuogių aliejaus;
•    Šlakelis citrinų sulčių;
•    Žiupsnelis druskos, pipiriukų;
•    Prancūziškas batonas ar mėgstama itališka duonelė.


KAIP GAMINTI:


1.Pomidorus supjaustykite smulkiais kubeliais, susmulkinkite svogūną ir įspauskite kelias skilteles česnako.
2.Visus produktus sumaišykite ir pagardinkite druska, pipirais, bazilikais, aliejumi bei citrinų sultimis. Palikite apie 1 val šaldytuve, kad atšaltų.
3.Prancūziško batono ar itališkos duoneles riekeles paskrudinkite, įtrinkite česnaku ir užtepkite pagamintą masę. Belieka atsidaryti gero vyno butelį ir mėgautis nuostabiu laiku :)

 

                           

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK