Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2022-03-31
Nepaprastai gardus kepsnys, kuris patiks visai šeimai - paprasta pagaminti, skanu valgyti.
Vieno indo vakarienė arba dar vienas šventinis patiekalas, kuris puikiai tiks Velykoms – lengvai pagaminamas, vos iš kelių paprastų ingredientų, sultingas, su lengvu apelsinų poskoniu bei traškia šonine, tikrai gardus ir puikiai atrodantis ant stalo. Smalsu, kas tai? Susipažinkite, nugarinės kepsnys su apelsinais bei traškia šonine! Pažadu, šis kepsnys tikrai nepaliks abejingų.
INGREDIENTAI:
• 1 kg kiaulienos nugarinės;
• 2 apelsinai;
• 2 mėlynieji svogūnai;
• 100 g karšto rūkymo šoninės griežinėlių;
• Žiupsnis prieskoninės druskos;
• Ryšulėlis čiobrelių;
• Kelios bulvės;
• Šiek tiek alyvuogių aliejaus.
KAIP GAMINTI:
1. Kiaulienos nugarinę lengvai įpjauname riekutėmis.
2. Į kiekvieną tarpelį dedame pjaustytas svogūno bei apelsino riekutes, taip pat šoninės griežinėlius.
3. Aplink beriame pjaustytus bulvių gabalėlių.
4. Viską pagardiname prieskonine druska, šviežiais čiobreliais bei šlakeliu alyvuogių aliejaus.
5. Kepame 180 laipsnių orkaitėje apie valandą – pusantros. Patiekiame su mėgstamu garnyru.