Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2023-03-24

Lengvai česnakinės, skanios, puikiai tinkančios tiek šventinių, tiek įprastų pusryčių stalui. 

                                                                     

 Česnakinės bandelės Velykų rytui ir ne tik? Tikrai taip! Nepaprastai lengvai pagaminamos, lengvai česnakinės, ypatingai gardžios dar šiltos ir ką tik iškeptos. Puikiai tinkančios tiek pusryčiams, tiek šalia kitų patiekalų ir su viduje besislepiančia skaniausia "Vilvi" česnakine varškės užtepėle. Skaniaaaaausios idėjos su “Vilvi” užtepėlėmis! išties yra nepaprastos - užtepėlė viena, o skanių idėjų begalė! Lai namai pakvimpa čia pat keptomis česnakinėmis bandelėmis!

 


INGREDIENTAI:


•2 indeliai "Vilkyškių" varškės užtepėlės su česnakais;
•1 puodelis šilto pieno;
•1 arb. š. mielių;
•4 puodeliai miltų;
•1 kiaušinis;
•Žiupsnis druskos;
•Gabalėlis sviesto;
•Kelios skiltelės česnako;
•Ryšulėlis petražolių

KAIP GAMINTI:


1.Į dubenį pilame pieną, beriame miltus ir gerai išmaišome. Paliekame kelioms minutėms pastovėti.
2.Beriame miltus, druską, mušame kiaušinį ir viską išmaišome. Tešlą išminkome taip, kad ji nebeliptų tarp rankų. Suformuojame rutulį, uždengiame rankškuosčiu ir paliekame šiltai kelioms valandoms arba pernakt.
3.Iš tešlos suformuojame norimo dydžio bandeles. Kepame jas 180 laipsnių temperatūroje apie 20 - 25 minutes.
4.Bandeles įpjauname į keturias arba šešias dalis. Į jų vidų dedame česnakinę užtepėlę.
5.Puode išlydome sviestą kartu su smulkiai tarkuotu česnaku ir smulkintomis petražolėmis. Aptepame juo bandeles ir dedame dar kartą į 180 laipsnių orkaitę geroms 5 - 10 minučių, kad lengvai apskrustų.

 

 

Reklama | VILVI 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK