Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2013-05-23

Namuose keptos picos privalumas tas, kad gali negailėdamas visko prisikrauti ir rimtai paskanauti! :)

                                                                  

    Dievinu namuose su meile keptas pica ir tikrai ne kartą įsitikinau, kad jos būna kur kas gardesnės nei picerijose, ypač tada, kai ir plika akimi matai, kad ta pica buvo taip atmestinai pagaminta, jog nori nenori pasidaro gaila picų kepėjo, kuris šitiek vargo apturėjo per mano užsakymą ;)) Ir nors turiu pripažinti, kad namines picas labiausiai mėgstu valgyti svečiuose arba kartu su draugais jas gaminti, tačiau būna tokių dienų, kaip kepu jas ir pati, tačiau vis dar truputį pykstuosi su tešla,niekaip nepriaugu prie jos maišymo, minkymo, todėl kol kas labai sėkmingai gelbsti parduotuvėse pardavinėjami miltų mišiniai picoms :) Su jais paprasta, įpili truputį vandens, aliejuko, išmaišai, paminkai šiek tiek ir gražai iškyla! Bet... ragaudama tų tikrų naminių picų, kurių net ir tešla  yra gaminama bei minkoma su didžiausia meile, rūpesčiu, kaskart labai susigėstu, mintimis pabaru save ir vis sau tyliai pasižadu, kad kitą kartą tai jau tikrai  ir aš su miltuota nosimi iškilmingai pristatysiu tokią picą! Iš tiesų, kada nors juk taip ir bus, o čia tik įžanga į tą didįjį picų kepimą namuose!:)
    Pica su faršu yra mano vienas mėgstamiausių variantų, paprastas kaip du kart du, tačiau labai gardus :) Labai jau tikslių proporcijų nerašau, nes viską dedu „iš akies“, nemėgstu pagailėti, patinka apkrauta, tokia rimta ir ūkiška pica!

 

INGREDIENTAI:

 

•    Picos tešla;
•    100 g maltos mėsos;
•    Žiupsnelis pipiriukų, mėgstamų prieskoninių žolelių maltai mėsai;
•    Keli šaukšteliai majonezo;
•    Keli šaukšteliai pomidorų padažo;
•    Keli šaukšteliai grietinės;
•    Keli rauginti arba marinuoti agurkėliai. Daug skaniau su naminiais :);
•    1 didesnis pomidoras;
•    Keli pievagrybiai;
•    100 g mėgstamo kumpelio;
•    1 nedidelis svogūnas;
•    100 g fermentinio sūrio, jį tai labai mėgstu :);
•    Žiupsnelis picos prieskonių.

 

KAIP GAMINTI:


1.Maltą mėsą pagardinkite prieskoniais ir lengvai apkepkite. Aliejaus nebepilkite į keptuvę, nes malta mėsa turi pakankamai riebaliukų iš savęs :) Tiesa, mėsą vis maišykite, kad nebebūtų stambesnių gabaliukų.
2.Pasiruoškite picos tešlą ir ją išminkykite.  
3.Pagaminkite padažą: sumaišykite grietinę, majonezą bei pomidorų padažą ir nepagailėkite picos prieskonių :)
4.Padažą užtepkite ant picos pagrindo ir gausiai apibarstykite fermentiniu sūriu.
5.Galite pradėti dėlioti ingredientus: apkeptą maltą mėsytę, smulkiai pjaustytą kumpelį, pomidorų ir agurkų riekeles, pievagrybius bei svogūno griežinėlius.
6.Aš mėgstu dar ir ant viršaus paberti truputį fermentinio sūrio, man jo kažkaip niekada per daug nebūna :)
7.Paruoštą picą dėkite į 190 laipsnių karštumo orkaitę ir kepkite apie 20 minučių. Skanaus :)

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK