Bulvės, bulvės, bulvės... jos taip dažnai karaliauja mano virtuvėje, bet vis nepabosta. Ir visai nesvarbu, ar iš jų verdami skaniausi cepelinai, ar kepamas puriausias kugelis, ar tiesiog jos paprastai apkepamos su šonine ir geru žiupsneliu čiobrelių... Pamenu ir vaikystėje, kai tėtis retkarčiais vakarais imdavo ir iškepdavo visai šeimynai bulvių, tokių ūkiškų, rimtų, bet užat kaip skaniai mes jas suvalgydavom su stikline kefyro ir linksmais pašnekesiais prie stalo! Taip skaniai skaniai, kad šį reikalą greitai perėmiau ir aš, grįžusi iš mokyklos kartais net nevalgydavau paruoštų pietų, o puldavau nusiskusti kelias bulves ir jas traškiai apsikepti. Bulvinė mergaitė buvau. Tokia ir likau :) Ir šios bulvės yra vienos mano mėgstamiausių.
INGREDIENTAI:
• Kelios didesnės bulvės;
• Rūkyta šoninė;
• Džiovinti čiobreliai;
• Žiupsnelis druskos (jei trūksta);
• Taukai arba aliejus kepimui.
KAIP GAMINTI:
1.Bulves nulupkite ir supjaustykite griežinėliais.
2.Šoninę taip pat supjaustykite vidutinio storio griežinėliais.
3.Keptuvėje įkaitinkite taukus arba aliejų ir sudėkite bulves kartu su šonine. Kepkite, kol gražiai apskrus.
4.Kepimo viduryje bulves gausiai apibarstykite džiovintais čiobreliais, jei reikia, dar šiek tiek padruskinkite, bet sūrumo gali pakakti ir nuo šoninės, jei ji iš sūresnių :)
Virtuvės užrašai. Ilgą laiką bulves kepdavau tik aliejuje, tačiau dabar vis dažniau šitam reikalui naudoju taukus, nes bulvės juose išsikepa traškesnės :) Nežinau, kodėl kepant aliejuje tokios bulvės man nepavyksta, bet su taukais susidraugavau ir valgau gardžias bulves su kefyru! :)