Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2016-04-18

Lengvai paruošiamas, neįmantrus, skanus patiekalas, kuris tinka tiek pietums, tiek vakarienei.

                                                                    

 Mėgstu projektus, kurie turi gražias idėjas ir tikslus, yra įdomūs ir, žinoma, skanūs. Šį receptą gaminau "RIMI" ir "Gelbėkit Vaikus" organizuojamam projektui - konkursui, kurio tikslas, gavus produktų rinkinį, pasiūlyti ekonomišką bei skanų patiekalą šeimos pietums. Ryžių troškinys su vištiena yra būtent toks. Lengvai pagaminamas, sotus, nereikalaujantys daugybės puodų bei laiko. Kaskart jį gaminant galima eksperimentuoti vienus produktus keičiant kitais taip paruošiant vis naują neragautą jo variaciją. Jei troškinio pagaminate per daug, jis labai sėkmingai gali virsti sriuba - tereikia įpilti daugiau sultinio ir viską pašildyti, pagardinant keliais šaukštais grietinės.

 


INGREDIENTAI:


•    600 g vištienos filės;
•    1 arb. š. RIMI Dižono garstyčių;
•    Žiupsnelio RIMI juodųjų pipirų ir citrinos prieskonių;
•    Žiupsnelio RIMI žolelių ir pipirų prieskonių;
•    1 arb. š. RIMI alyvuogių aliejaus;
•    Gabalėlio RIMI sviesto;
•    1 nedidelio svogūno;
•    2 didesnių skiltelių česnako;
•    390 g. RIMI smulkiai pjaustytų konservuotų pomidorų;
•    Žiupsnelio druskos;
•    Žiupsnelio RIMI džiovintų raudonėlių;
•    Žiupsnelio RIMI džiovintų bazilikų;

•    200 – 250 g RIMI Jasmine ryžių;
•    30 – 50 g RIMI kietojo sūrio;
•    Saujos mėgstamų žalumynų.


KAIP GAMINTI:


1.Vištienos filė supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais. Pagardinkite prieskoniais, Dižono garstyčiomis ir alyvuogių aliejumi. Palikite kelioms minutėms pasimarinuoti.
2.Įkaitinkite keptuvę. Idėkite gabalėlį sviesto, kuriame iš abiejų pusių apkepkite vištienos gabalėlius. Apkeptą vištieną išimkite iš keptuvės.
3.Smulkiai supjaustykite svogūną ir česnaką, kuriuos taip pat lengvai apkepkite gabalėlyje gabalėlyje sviesto.
4.Apkepus svogūnams bei česnakams, į keptuvę supilkite smulkintus pomidorus, šlakelį alyvuogių aliejaus. Viską pagardinkite druska, raudonėliais bei bazilikais. Įpilkite ½ stiklinės vandens arba vištienos sultinio. Užvirkite.
5.Suberkite ryžius, keptuvę uždenkite dangčiu, sumažinkite kaitrą ir virkite apie 12 min. Praėjus šiam laikui, išjunkite kaitlentę ir neatidengę dangčio dar palaikykite 3 – 5 min.
6.Į paruoštus ryžius sudėkite vištieną, išmaišykite. Pagardinkite sūriu ir leiskite jam lengvai ištęžti. Patiekalą papuoškite žalumynais. 

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK