Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2015-01-07

Tėčio pagauta žuvis: nepaprastai gardiems ir kartu greitiems lengviems pietums.

                                                                                  

 Tėčio pagauta žuvis - pati skaniausia! Visai nesvarbu, ar ji sužvejota ežere, ar grįžtant iš darbo prekybos centre. Ir nereikia jai jokių mandrysčių. Dešimties minučių pietūs, tokie lengvai šakar makar: žuvis paprieskoniuota pipiriukais, druska, čiobreliais, rozmarinais ir citrina, šalia kelios nuskustos morkos ir bulvės, vienas kitas vyšninis pomidoriukas ir petražolių šakelės. Dar šlakelis alyvuogių aliejaus, žiupsnis druskos, čiobrelių ir belieka džiaugtis prasidėjusia gražia draugyste su orkaite.

 

 

INGREDIENTAI:


•    Tėčio pagauta žuvis (ežere ar parduotuvėje);
•    Žiupsnelis juodųjų pipirų, druskos;
•    Žiupsnelis džiovinų čiobrelių;
•    Žiupsnelis džiovintų rozmarinų;
•    Keli citrinos griežinėliai;
•    Kelios morkos;
•    Kelios bulvės;
•    Keli vyšniniai pomidoriukai;
•    Kelios petražolių šakelės;
•    Šlakelis alyvuogių aliejaus.


KAIP GAMINTI:


1.Išdarinėtos žuvies tiek vidų, tiek išorę pagardinkite druska, juodaisiais pipirais, džiovintais čiobreliais, rozmarinais bei apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Į vidų įdėkite kelis citrinos griežinėlius.
2.Į kepimo indą, kuriame keps žuvis, sudėkite bulvių ir morkų gabalėlius. Taip pat padėliokite citrinos griežinėlius. Viską pagardinkite alyvuogių aliejumi, prieskoniais ir petražolėmis.
3.Kepkite 180 laipsnių orkaitėje. Kepimo pabaigoje sudėkite ir vyšninius pomidoriukus, kad jie lengai patęžtų.

 

 

 

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK