Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2020-02-25

Labai gardūs ir tikrai sotūs blynai tik pusryčiams, tiek pietums ar vakarienei.

                                                                    

 Bent porą kartą per mėnesį mūsų namai pakvimpa blynais – kartais saldžiais ir labai šokoladiniais, kartais rimtais ir labai sočiais, o kartais net daržoviniais! Taip, būna ir tokių. Ir net labai skanių – su burokėliais, kurie suteikia puikų poskonį ir taip labai dera su rūkyta lašiša, avokadu bei jogurtiniu krienų padažu. Jie purūs, sotūs ir tikrai maistingi, tad kai norisi rimčiau, bet kartu sveikiau – kepame šiuos!

 


INGREDIENTAI:


•3 mažesni virti burokėliai;
•50 ml pieno;
•2 kiaušiniai;
•5 – 6 valg. š. miltų;
•1 arb. š. kepimo miltelių;
•Žiupsnis druskos;
•Aliejaus /  sviesto kepimui;
•Keli gabalėliai rūkytos lašišos;
•1 avokadas;
•Ryšulėlis šviežių petražolių / krapų;
•Keli valg. š. natūralaus jogurto;
•Keli arb. š. krienų.


KAIP GAMINTI:


1.Į maisto smulkintuvą dėkite burokėlius, įpilkite pieną ir sutrinkite iki vientisos masės.
2.Įmuškite kiaušinius ir taip pat išmaišykite.
3.Suberkite miltus, kepimo miltelius, druską ir išmaišykite. Tešla turi būti vidutinio tirštumo.
4.Įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus ar gabalėliu sviesto iškepkite norimo dydžio blynus.
5.Blynus patiekite su lašiša, avokado griežinėliais, šviežiomis petražolėmis / krapais ir jogurto bei krienų padažu.

 

 

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK