Bulviniai blynai primena vaikystę, kai juos kepdavo mama ar kartais prijuostę perimdavęs tėtis. Net ir močiutė, tikra blynų karalienė, žinodavo, kuo tą mažą mergaitę kietai surištomis kasytėmis papirkti, kad liktų svečiuose ilgiau. Blynais. Pilna jų keptuve pusryčiams. Tada pietums. Ir vakarienei. Su tirštu varškės padažu ar tiesiog šaukštu grietinės. Kartais su nedidukais šoninės gabaliukais ar maltos mėsos įdaru. Nerūpestingomis vaikiškomis dienomis taip labai labai kvepia ir stambiai takuotų bulvių blynai su traškiais kumpelio gabalėliais, šaukštu grietinės ir žiupsniu šviežių petražolių. Jie - puikūs. Lengvai pagaminami, sotūs, drūti rimti bei dailiai įsitaiso lėkštėje.
INGREDIENTAI:
• Kelios didesnės bulvės;
• 1 kiaušinis;
• Žiupsnelis druskos, juodųjų pipirų;
• Gabalėlis mėgstamo kumpelio;
• Sauja šviežių petražolių;
• Keli šaukštai grietinės;
• Aliejaus kepimui.
KAIP GAMINTI:
1.Nuskustas bulves stambiai sutarkuokite. Į masę išmuškite kiaušinį, pagardinkite druska, pipirais ir gerai išmaišykite.
2.Įkaitinkite keptuvėje aliejų ir kepkite vidutinio dydžio blynus.
3.Kumpelį supjaustykite gabaliukais ir juos taip pat apkepkite kitoje keptuvėje be riebalų.
4.Ant iškeptų blynų dėkite grietinę, apibarstykite smulkintu kumpeliu ir petražolėmis. Patiekite.