Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2014-03-04

Blyneliai yra gardūs, neįprasti ir greitai iškepami: pabandyti verta pusryčiams ar saldžiai vakarienei :)

Šie blyneliai yra gardūs, neįprasti ir greitai iškepami: pabandyti verta pusryčiams ar saldžiai vakarienei :)

                                                             

  Blynai mane persekioja: kepu juos šeštadieniais, kartais ir sekmadieniais, kepu net ir įprastą dieną pietums ar vakarienei, ir pačius įvairiausius, su saldžiais ir ne tik saldžiais įdarais, storulius ir plonesnius, apvalius ir raitytų formų ir taip pasaka be galo. Išmokau juos net lengva ranka imti ir apversti keptuvėje, be jokio vargo, ir kuo aukščiau! Žodžiu, jau kaip tikra blynų ekspertė Užgavėnių rytui nutariau iškepti blynus su riešutų sviestu ir bananais. Atsakingai užmaišiau tešlą, įkaitinau keptuvę su riebalais ir pradėjau kepti… Mano nuostabai (kaip gi čia, aš taip blynus keptuvėje vartau!) pirmieji blynai prikepė, gražiai neiškilo, o ir skonis toks visai kitoks, nei tikėjausi. Surimtėjau, papūčiau lūpas ir pradėjau juos dažniau vartyti – pavyko! Ir turiu pasakyti nepaprastai gardūs :) Kepdama juos rizikavau, kad maniškiui gali nelabai patikti, bet suraitė kokius dešimt jų, tai abejonių neliko, blynai puikūs, kepsiu dažniau! :)

 


INGREDIENTAI:


•    1 kiaušinis;
•    2 puodeliai arba 500 ml miltų;
•    300 ml pieno;
•    Žiupsnelis druskos;
•    2 šaukšteliai cinamono;
•    1 ½ šaukštelio kepimo miltelių;
•    2 šaukštai riešutų sviesto;
•    3 – 4 šaukštai rudojo cukraus (jei norisi saldžiau, cukraus dėkite šiek tiek daugiau);
•    2 bananai;
•    Klevų sirupas;
•    Šiek tiek kepintų žemės riešutų gabaliukų;
•    Aliejaus arba sviesto kepimui.


KAIP GAMINTI:


1.Išplakite kiaušinį. Į kiaušinio plakinį suberkite miltus, kepimo miltelius, supilkite pieną ir užmaišykite tirštą tešlą be gumulėlių.
2.Sutrinkite bananą ir jį taip pat įdėkite į tešlą. Pagardinkite cukrumi, cinamonu, riešutų sviestu, įpilkite aliejų. Tešlą dar kartą gerai išmaišykite.
3.Įkaitinkite keptuvę, įdėkite šiek tiek daugiau sviesto arba įpilkite aliejų ir kepkite vidutinio storio blynus. Tiesa, juos reikia labai greitai vartyti, nes mėgsta pridegti :) Iškeptus blynus pagardinkite klevų sirupu, kepintų žemės riešutų gabaliukais ir banano griežinėliais.

 

        

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK