Pietums gaminau paprastus cukinijų blynelius, bet šį sykį juos kepiau orkaitėje, nes cukinijos apskritai linkusios labai labai kaupti aliejų, bet pavyko tikrai puikiai, blynai išorėje apskrudę, kiek net traškūs, o viduje tokie minkštučiai :)
INGREDIENTAI:
• 1 nedidelė cukinija;
• 1 kiaušinis;
• Keli šaukštai miltų;
• Žiupsnelis druskos, įvairių prieskoninių žolelių.
• Gabalėlis fermentinio sūrio;
• Kelios šviežios petražolės.
KAIP GAMINTI:
1. Stambiai sutarkuokite cukiniją ir nusunkite jos sultis, kad blynai nebūtų per skysti.
2. Įmuškite kiaušinį, pripjaustykite petražolių ir pamažu pilkite miltus (iš akies, kol tešla taps pakankamai tiršta).
3. Į tešlą įtarkuokite fermentinio sūrio ir viską pagardinkite druska, kitais mėgstamais prieskoniais (geriau prieskoninėmis žolelėmis).
4. Kepimo skardą padenkite kepimo popieriumi ir formuokite norimo dydžio blynukus.
5. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje, įjungę grilio režimą. Vis pažiūrėkite, kad blynai per daug neapskrustų, nes pasitaiko tokių dalykų :) Skanaus :)