Apie 8 nedidukus blynukus
Pusryčiams tikra blynų puota! Lengvi, puikūs, sveiki avižiniai blyneliai, tokie nedidukai, vos iš kelių ingredientų ir labai labai gardūs. Avižos savyje talpina B1, B2, PP, C vitaminus, taip pat tokias mineralines medžiagas kaip kalis, fosforas, magnis, cinkas, chromas, geležis, fluoras, jodas. Šios kruopos yra naudingos kiekvienam, nes stimuliuoja žarnyno veiklą bei gerina medžiagų apykaitą, atmintį ir protinę veiklą, stiprina nervų sistemą, imunitetą, mažina cholesterolio kiekį kraujyje, reguliuoja kraujo spaudimą, taip pat gerina širdies ir kraujagyslių darbą. Tikros sveikuolės tos avižos! / lekiam skubam gaminti gardžių blynų iš jų /
INGREDIENTAI:
• 1 bananas;
• 1 kiaušinis;
• ½ puodelio avižinių dribsnių;
• ½ a.š. cinamono;
• 1 a. š. sėlenų arba linų sėmėnų;
• Sauja anakardžių ar kitų mėgstamų riešutų;
• Šlakelis aliejaus kepimui.
KAIP GAMINTI:
1.Į elektrinį kombainą sudėkite banano gabalėlius, avižinius dribsnius, išplaktą kiaušinį, cinamoną, sėlenas arba linų sėmenis bei riešutus. Viską sutrinkite. Jei liks gabaliukų, nepergyvenkite, jie suteikia blynams puikų skonį.
2.Kepkite blynus šlakelyje įkaitinto aliejaus.
3.Iškeptus blynus patiekite su mėgstamomis uogienėmis, klevų sirupu ar tiesiog šaukštu grietinės.