Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2016-02-09

Vieni skaniausių blynų, tokie pūsti, drūti, ir dar su gardžiais karamelizuotais obuoliais.

12 vidutinio dydžio nekūdų blynų


 Blynai man visada primena vaikystę, tiksliau tėčio sekmadienius, tikrus blynadienius! Tik jis tomis dienomis atsakingai maišydavo tešlą ir kepdavo kepdavo kepdavo tokius didelius rimtus lietinius per visą keptuvę. Man jie iki šiol patys skaniausi ir to skonio niekaip nepavyksta atkartoti pačiai. Bet aš neprasčiau už jį kepu kiek kitokius, šiek tiek mažesnius, pūstesnius, bet ne mažiau skanius blynus. Ir gardūs jie ne tik su mėlynių uogiene, bet, pasirodo, ir su karamelizuotais obuoliais. Toks tikrai vykęs duetas, tinkantis tiek sotiems pusryčiams, tiek rimtiems pavakariams, ar net saldiems pietums.

 


INGREDIENTAI:

 

Blynams:


•    1 ½ puodelio arba apie 400 ml miltų;
•    ¼ puodelio arba apie 100 ml rudojo cukraus;
•    2 arb. š. kepimo miltelių;
•    1 arb. š. cinamono;
•    1 puodelio pieno;
•    1 obuolio;
•    Šlakelio alyvuogių aliejaus;
•    Gabalėlio kokoso sviesto arba paprasto sviesto kepti blynams.

 

Karamelizuotiems obuoliams:


•    3 obuolių;
•    3 valg. š. rudojo cukraus;
•    gabalėlio sviesto;
•    ¼ stiklinės pieno.


KAIP GAMINTI:


1.Dubenyje sumaišykite miltus, rudąjį cukrų, kepimo miltelius ir cinamoną. Įmuškite kiaušinį, įpilkite pieną ir dar kartą viską išmaišykite, kad gautųsi tiršta vientisa masė.
2.Obuolį supjaustykite nedideliais gabalėliais ir įmaišykite į tešlą. Nepamirškite ir šlakelio alyvuogių aliejaus.
3.Gerai įkatintoje keptuvėje kartu su kokoso sviestu (ar paprastu sviestu) iškepkite vidutinio dydžio blynus.
4.Paruoškite karamelizuotus obuolius. Obuolius nulupkite ir supjaustykite plonomis skiltelėmis. Į įkaitintą keptuvę dėkite gabalėlį sviesto, rudąjį cukrų ir paruoštus obuolius. Minutę lengvai pamaišydami leiskite karamelizuotis obuoliams. Įpilkite pieną, išmaišykite ir palikite iki tol, kol pradės pienas burbuliuoti. Sumažinkite kaitrą, dar kelis kartus pamaišant leiskite susikaramelizuoti ir padažui.
5.Patiekite blynus su karamelizuotais obuoliais. Galite pagardinti mėgstamais riešutais bei klevų sirupu.

 

 

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK