Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2021-08-18

Gaivūs, gardūs ir tikrai lengvai pagaminami guminukai - žėlinukai mažiesiems smaguriams.

                                                                 

 Desertui guminukai? Tikrai taip! Vos keturių ingredientų vaikų laimė – skanūs, gaivūs, labai žėliniai ir lengvai lengvai saldūs. Šie guminukai yra ne tik sveiki, maistingi, bet ir labai mėgstami mažųjų smagurių. Ir dar! Juos tikrai lengva pagaminti – tereikia pasirūpinti arbūzu ir pačiomis įvairiausiomis silikoninėmis formelėmis – kuo jos įvairesnės, tuo guminukai - žėlinukai pavyksta smagesni!

 

 


INGREDIENTAI:


•½ nedidelio arbūzo (gali būti ir mažiau);
•2 arb. š. medaus;
•20 g želatinos;
•Šlakelis citrinos sulčių


KAIP GAMINTI:


1.Želatiną ištirpdome labai nedideliame kiekyje vandens ir paliekame šiek tiek atvėsti.
2.Išpjauname arbūzo minkštimą ir išimame sėklytes.
3.Paruoštą arbūzo minkštimą sutriname iki vientisos masės. Gautą masę perkošiame per sietelį – mums reikės tik arbūzo sulčių.
4.Gautas arbūzo sultis pagardiname medumi bei citrinos sultimis. Supilame paruoštą želatiną ir gerai išmaišome.
5.Pilame masę į silikonines formeles ir dedame valandai kitai į šaldytuvą.
6.Sustingusius guminukus – žėlinukus atsargiai išimame iš formelių. Guminukus laikome šaldytuve.

 

 

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK