16 cm tortukas
Aguoninis tortas Kalėdų rytui? Tikrai taip! Vos penkių ingredientų aguoninė laimė – paprastas, neįnoringas, lengvai paruošiamas ir labai skanus. Toks, kurį įsimylėti lengva vos paragavus! Šį tortą galima gardinti džiovintais vaisiais, riešutais bei tarkuotomis citrusų žievelėmis, taip suteikant jam dar daugiau skirtingų poskonių, aplieti karamele ar šokoladu ar net apibarstyti migdolų drožlėmis bei šokolado gabalėliais. Jis puikiai tinka saldžioms improvizacijoms!
Nuo šiandien LIDL galima atrasti pačius rimčiausius virtuvės pagalbininkus, tarp kurių yra ir „Silvercrest“ virtuvės kombainas – turint jį skaniausi kepiniai pavyks be didelių pastangų! Šis kombainas puikiai maišo, minko ir plaka, tad gaminti dabar bus dar paprasčiau. P.S. Tai puiki Kalėdų dovana, kuri tikrai neliks stovėti kamputyje!
INGREDIENTAI:
•4 kiaušiniai;
•50 g cukraus;
•150 g maltų aguonų;
•100 g džiūvėsėlių;
•Indelis kondensuoto pieno.
KAIP GAMINTI:
1.Trynius atskiriame nuo baltymų. Vrtuvės kombaine baltymus suplakame iki baltų putų – galima ir iki standesnių.
2.Atskirai išplakame trynius su cukrumi. Beriame aguonas bei džiūvėsėlius. Dar kartą viską gerai išmaišome – masė gaunasi tiršta. Lengvai įmaišome baltymus.
3.Kepimo indą ištepame riebalais ir dedame aguonų masę. Paspaudžiame šiek tiek šaukštu. Paruoštą masę dedame į 180 laipsnių orkaitę 30 minučių.
4.Ištraukus pyragą jį pabadome mediniu pagaliuku ir pamažu pilame kondensuotą pieną – ne visą iš karto, bet pamažu, leidžiant susigerti.
Reklama | LIDL