Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2013-05-11
Gaminant šias žieveles, visi namai pakvimpa apelsinais... Pats tas jaukiems žiemos vakarams! :)
Man atrodo, prieš didžiąsias metų šventes viskas kvepa apelsinais! ;) Tie gražuoliai pustažandžiai visada yra geriausi mano draugai prieš Kalėdas, iš jų tiek daug visko galima prigaminti, kad net širdis sąla, o tas kvapas sklindantis namuose... Ech, malonus ir kvapnus laikotarpis;) Ilgai, oi kaip ilgai, kaupiausi gaminti cukruotas apelsinų žieveles, bet pagaliau... susikaupiau, pasiryžau ir štai, jos jau čia! Turiu pasakyti, kad laabai jau gardžios ir puikiai tinka ne tik kramsnoti šaltais žiemos vakarais, bet ir brangiam žmogui į dovanėlę supakuoti ;)
Kaip gaminti šias gardžiąsias žieveles:
-
Pirmiausia, labai gerai nuplaukite apelsinus, nes žievelėse kaupiasi visi tie mums nereikalingi chemikalai (galite juos kelioms minutėms įmerkti į vandenį su sodą, paskui nuplauti).
-
Per tą laiką, kol apelsinai „prausiasi“, galite paruošti sirupą, t.y. į pusę puodelio vandens supilkite visą puodelį cukraus ir žemoje temperatūroje, vis pamaišydami kaitinkite, kol cukrus visiškai ištirps. Tiesa, į sirupą dar galite įpilti truputį vanilinio cukraus ir apelsinų kvapo eterinio aliejaus.
-
Nupjaustykite apelsinų žieveles kaip galima ploniau, aišku, ne visos jos tokios plonos pavyks, bet tos, kur plonesnės, tikrai bus gardesnės ;)
-
Paruoštas žieveles užpilkite šaltu vandeniu ir užvirinkite. Visą šį procesą pakartokite tris kartus.
-
Žieveles sudėkite į sirupą ir virkite labai žemoje temperatūroje apie 1 val. Iš sirupo ištrauktas žieveles apibarstykite cukrumi ir palikite stingti :)