Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2013-12-01

Šie kepsniai tikrai neprivers ilgai sukiotis virtuvėje, tačiau nustebins puikiu skoniu ir aromatu! :)

                                                                                 

   Kiekviena šventė, kiekvienas artimųjų susibūrimas yra tarsi mažytė laimės akimirka, susidedanti ne tik iš skambaus juoko, šiltų šypsenų, nenutylančių pokalbių, tačiau ir su meile pagamintų patiekalų. Ir tikrai tikrai žinau, kad ir kaip norisi nustebinti svečius savo kulinariniais gebėjimais, tačiau kartais (gal ir dažniau) taip nesinori ilgai tūpčioti virtuvėje aplink puodus ir keptuves, kur kas mieliau jau pasipuošus laukti atskubančių artimųjų :) Tokiam reikalui turiu vieną kitą greitą receptą, nereikalaujantį daug pastangų, bet savo rezultatu maloniai nudžiūginantį ne tik svečius, bet ir mane pačią. Taip, vištienos kepsniai su citrina ir rozmarinais tikrai neprivers suktis virtuvėje ilgiau nei norisi, tačiau pavyks tokie sultingi, gaivūs bei su maloniu rozmarinų aromatu :) Pažadu, kad ilgiausiai užtruksite apkepdami vištienos filė, bet čia vos keletas minučių. Kepimo orkaitėje jau nebeskaičiuoju, nes per tą laiką skubu dažytis lūpų ir blakstienų, blinkt :)

 


INGREDIENTAI:


•    2 vištienos krūtinėlės;
•    Kelios šakelės rozmarinų;
•    Žiupsnelis juodųjų pipirų, druskytės;
•    Šaukštelis alyvuogių aliejaus;
•    Keli šaukšteliai citrinos sulčių.


KAIP GAMINTI:


1.Vištienos krūtinėles iš abiejų pusių paprieskoniuokite druska, pipirais, apšlakstykite šaukšteliu citrinų sulčių ir viršų apibarstykite smulkintais rozmarinais. Palikite kokiai valandai pasimarinuoti.
2.Pasimarinavusias vištienos krūtinėles apkepkite iš abiejų pusių keptuvėje. Sudėkite jas į kepimo indą.
3.Alyvuogių aliejų sumaišykite su citrinų sultimis. Gautą užpilą užpilkite ant vištienos krūtinėlių. Dėkite ant kiekvieno kepsnio po citrinos griežinėlį ir šakelę rozmarino.
4.Taip paruoštas krūtinėles kepkite 180 - 200 laipsnių orkaitėje, kol visiškai iškeps :) Man pakako dar gerų 15 minučių.

 

 

Virtuvės užrašai. Jei toks malonus ir lengvas rūgštumas nėra labai mėgstamas, tada citrinos sultimis nebemarinuokite vištienos, palikite tą rūgštelę tik padažui :) Nors man čia ir yra cinkelis, tas citrinos skonis puikiai susiderina su apdžiūvusiomis rozmarinų šakelėmis bei sultinga vištiena.

 

             

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK