Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2015-05-27

 

  Nesvarbu, koks oras, kokia nuotaika, ar kokie darbai laukia. Arbatos puodelis ir knyga - duetas, priverčiantis išlipti iš skubančio rutinos traukinio ir akimirkai sustoti. Mėgstu skaityti. Ypatingai knygas, kuriose nutūpia ne tik graži jaudinanti istorija, bet ir truputis kulinarijos, nauji kvepiantys atradimai virtuvėje. Viena tokių, atrasta taip lauktą pavasarį, - Richard C. Morais „Šimto žingsnių kelionė“. Nešiojausi ją rankinėje ir skaičiau visur, parke, gerdama kavą senamiesčio kavinukėje, autobuse, kaime pas senelius, kelionėje. Neskubėjau, verčiau lapą po lapo ir mėgavausi. Ši knyga nuostabi. Įkvepianti ir jaudinanti. Romantiška ir įtraukianti. Šiek tiek intriguojanti ir labai šilta.         
  Tai jauki istorija apie jauno vaikino kelionę nuo Bombėjaus iki Paryžiaus, nuo chaotiško triukšmingo indų restoranų iki aukštosios virtuvės. Apie kelionę, kurioje susipina sėkmės ir nesėkmės, meilės išgyvenimai, tikros gyvenimo spalvos, nesuvaidintos emocijos bei kvapų gausybė. Skaitant šią knygą labai lengva perprasti veikėjus ir juos pažinti, suprasti jų pasirinkimus ir poelgius, todėl gali pritrūkti veiksmo bei labiau intriguojančių netikėtų posūkių. Tačiau visa tai nesutrukdo savyje pažadinti norą  klausyti širdies ir eiti ne visada lengvu, bet maloniu keliu siekiant pačių didžiausių, netikėčiausių gyvenimo tikslų. Norą gaminti, pažinti taip tarpusavyje nesuderinamas indų bei prancūzų virtuves, nustebinant artimuosius svogūnų bhadžiu, kanopų sriuba, pyragais su jautiena ir kepenėlėmis, avienos troškiniu masala, svogūnų tijalu, garintais ryžių paplotėliais, suflė su ožkos sūriu ir pistacijomis, šafranais pagardintu vėžių ir chereso padažu, kruopainių ir agurkų salotomis, geltonais ryžiais moliniame indelyje ir dar daugiau. Norą nebijoti ir eksperimentuoti, atsiduoti kvapams ir naujiems pojūčiams. Visa tai atrasite Richard C. Morais knygoje „Šimto žingsnių kelionė“.

 

 

Skanus įkvėpimas: indiškas patiekalas Dal

 

 

 

 Ši lengva greita europietiška Dal interpretacija yra įkvėpta šiltos įkvepiančios ir jaudinančios istorijos. Tai indų patiekalas, gaminamas iš įvairių kruopų, dažniausiai avinžirnių, lęšių, pupelių, bei pomidorų.

 

INGREDIENTAI:


•    ¼  nediduko svogūno;
•    2 skiltelės česnako;
•    Žiupsnis masala prieskonių;
•    1 didesnis pomidoras;
•    200 g virtų arba konservuotų avinžirnių;
•    Kelios šakelės šviežios kalendros arba petražolių;
•    Keli šaukšteliai kokosų aliejaus (galite naudoti kokoso pieną, tuomet, jo reikės daugiau).

 

KAIP GAMINTI:


1.Į įkaitintą keptuvę sudėkite dalį kokoso aliejaus ir suberkite smulkiai pjaustytus svogūno gabalėlius. Lengvai apkepkite.
2.Suberkite į keptuvę smulkiai pjaustytus česnako gabalėlius ir taip pat lengvai apkepkite.
3.Suberkite masala prieskonius ir dar kartą pamaišant viską apkepkite.
4.Sudėkite likusį kokoso aliejų.
5.Suberkite virtus avinžirnius ir kelias minutes apkepkite. Taip pat suberkite pomidoro gabalėlius, patroškinkite.
6.Paruoštą patiekalą apibarstykite šviežia kalendra arba petražolėmis.
7.Patiekite su basmati ryžiais arba naan duonelėmis.

 

     


 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK