Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2013-03-06

Šie kepsneliai tikrai paprastai paruošiami, bet tiek išvaizda, tiek skonis pranoksta visus lūkesčius :)

                                                    

Šie kiaulienos išpjovos kepsneliai yra tikri žavuoliai! Jais galite net neabejodami pavaišinti ir patį išrankiausią svečią ;)

 

INGREDIENTAI:


•    600 – 700 g. kiaulienos išpjovos;
•    1 – 2 šaukšteliai alyvuogių aliejaus;
•    ½  šaukštelio malto cinamono;
•    ½ šaukštelio druskos;
•    ½ šaukštelio česnako miltelių;
•    ½ šaukštelio maltų pipirų;
•    ½ šaukštelio smulkintos kalendros;
•    1 šaukštelis aitriosios paprikos miltelių;
•    2 – 3 šaukšteliai medaus;
•    2 – 3 skiltelės česnako;
•    ½ šaukštelio tamsaus sojos padažo;
•    Figų, obuolių, spanguolių ar kokio nors kito džemo.


KAIP GAMINTI:

 

1.    Sumaišykite maltą cinamoną, druską, česnako miltelius, maltus pipirus, kalendras, aitriosios paprikos miltelius.
2.    Kiaulienos išpjovą apipurškite alyvuogių aliejumi ir tolygiai įtrinkite paruoštu prieskonių mišiniu. Viską apsukite maistine plėvele ir palaikykite šaldytuve apie 30 min.
3.    Susmulkinkite česnako skilteles ir jas sumaišykite su medumi, sojos padažu.
4.    Įkaitinkite grilį arba grilio keptuvę. Apkepkite paruoštą kiaulienos išpjovą.
5.    Apkeptą kiaulienos išpjovą aptepkite paruoštu medaus, sojos ir česnako padažu. Sudėkite į paruoštą kepimo indą.
6.    Kiaulienos išpjovą kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 20 – 25 min.  Kepimo pabaigoje orkaitėje įjunkite vėjelį (kelioms minutėms).
7.    Iškepusią kiaulienos išpjovą supjaustykite vidutinio dydžio gabaliukais. Ant kiekvieno gabaliuko uždėkite po šaukštelį pasirinkto džemo. Pagardinkite balzamiko padažu ir patiekite su šviežiomis daržovėmis. Skanaus!  


Virtuvės užrašai: Iškepusią kiaulienos išpjovą palikite 10 min. pastovėti. Mėsos sultys užsilaikys, todėl pats kepsnys taps sultingesnis.

 

 

                                    -------------------ENGLISH------------------

 

                                           Pork tenderloin with jam

 

INGREDIENTS:

 

• 600 - 700 g. pork;
• 1-2 tablespoons of olive oil;
• ½ teaspoon ground cinnamon;
• ½ teaspoon salt;
• ½ teaspoon garlic powder;
• ½ teaspoon pepper;
• ½ teaspoon of chopped coriander;
• 1 teaspoon chili powder;
• 2-3 tablespoons of honey;
• 2-3 cloves of garlic;
• ½ teaspoon dark soy sauce;
• Fig, apple, cranberry or any other jam.

 

HOW TO MAKE:


1.    Mix ground cinnamon, salt, garlic powder, ground pepper, coriander, chilli powder.
2.    Spray the pork fillet with olive oil and rub the spice mixture. Turn slot cling film and place in the fridge for about 30 minutes.
3.    Chop the garlic cloves and mix them with honey, soy sauce. Preheat the grill or grill pan. Fried pork fillet.
4.    Greased pork fillet honey, soy and garlic sauce. Put into prepared baking dish.
5.    Fried pork fillet 180-degree oven for about 20-25 minutes.
6.    Baked pork fillet cut into medium-sized pieces. then put a teaspoon of jam on each selected piece of pork. Season with balsamic sauce and serve with fresh vegetables. Enjoy it! ;)

 

                        

 

 

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK